Gryzienie

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
kociaczek250
Kontakt:

01 lipca 2007, 19:11

Witam. Mój kot jest z nami od ponad miesiąca. Widać, ze się do nas przyzwyczaił i w ogóle. Nie lubi siedzieć na kolanach ani na rekach, ale poza tym nie ma wad. Poza jedną rzeczą - bardzo często nas gryzie. Nie jest to gryzienie, mające na celu zrobić komuś krzywdę - kot nie zaciska szczęk. Nie zmienia o jednak faktu że jest to denerwujące i niemiłe. Czy Wy macie/mieliście takie problemy z kotami? Jak się z nimi uporaliście? Piszcie!
ATA

01 lipca 2007, 19:19

A mieliśmy, mieliśmy taki problem :wink: Można o nim poczytać tutaj : http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... owu+gryzie
Fiodor nadal gryzie, ale tylko wtedy, kiedy sprowokuję go do zabawy w formie zapasów. W innych okolicznościach tego nie robi.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2007, 20:06 przez ATA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Amika

01 lipca 2007, 20:04

Jak mieliśmy w domu jedynaczki to też nas podgryzały. Obecne kotki (szt.2) nawet w zabawie nam tego nie robią. Pewnie wystarcza im, że podgryzają się nawzajem i na nas nie mają już potrzeby próbować ząbków :D
Awatar użytkownika
ewa1003
Kontakt:

09 lipca 2007, 11:43

A i owszem gryzł, gryzie i bedzie gryzł. Chociaz mnie juz stara sie oszczędzac to inni maja pojechane na maxa. Byłam juz nawet u weta z zapytaniem czy cos jest nie ok. jakis wsciekly czy co ?? Nie - taki juz jest - to kot po przejsciach i juz. A gryzie bardzo dotkliwie, syczy i czasami poprawi. Drapiezca jedenObrazek Moj najwiekszy uszczerbek na zdrowiu z jego strony to pekniety paznokiec - durna pancia czyscila kotu zabki gazikiem "na palcu " - i jak inaczej to sie mogło skończyć :?: :lol:
Awatar użytkownika
kiweron

12 lipca 2007, 15:45

Czy to normalne, że kot gryzie? nie wiem.
Ale wiem, że moja Bellcia robi to na co dzień. Według niej są to wyrazy miłości, sympatii itd.
Dziwny ma sposób okazywania uczuć :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje