Ile ważą Wasze kiciorki ?
- Kasia i Maniuś
Jak byłam ostatnio z Tiffką i Mańkiem w Krakvecie. Wsadziłam je razem do transporterka i podczas rejestracji postawiłam go na wadze. Obydwa kociaki i transporterek ważyły przeszło 9,5 kg. Musze jeszcze zważyć osobno.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2008, 17:14 przez Kasia i Maniuś, łącznie zmieniany 1 raz.
Zastanawiam się już od jakiegoś czasu w jaki sposób podtuczyć Judkę. Podczas wizyty u weta zostałam uświadomiona, że moja kota jest zbyt malutka i leciutka Regularnie ważę małą i nie widzę kompletnie rożnicy. Dziudzia pod koniec listopada będzie kończyć jakieś pół roku. W tym wieku te 2kg to powinna już mieć. A ona nie może dobić do 2kg. Jest 1,9kg Może macie jakieś pomysły? Wiem, że kotki są lżejsze niż kocurki, no ale bez przesady. Mała jest na Orijen'ie, Hills'ie, Schesir'ze- to z suchych karm. Dodatkowo zajada, ale też średnio chętnie saszetki Animondy, pije mleczko dla kociąt, czasem podczas robienia kurczaka (dla mego towarzysza życia- ja jestem wege ) ugotuję kawałki mięska i podaje jej. No nie wiem, gdzie tkwi przyczyna. Przeszła kompletny cykl odrobaczenia, dodatkowych niepokojących objawów nie ma. Kto ma jakieś pomysły na podtuczenie koty?
Mój Amber (i wcześniej pies też) tyły po RC, więc z tej marki pozwalam im tylko na light'a Ale podobno to zależy od zwierzaka. Focus jest też chudziutki pod masą włosa, tylko jak dam mu Royala, to skończy się sadełkiem... Ambera , więc się powstrzymam
Duży 5,5 kg, Misia ma 4 m-ce i waży 1,9 kg. Czy tyle powinna ważyc w tym wieku? Mi się wydaje jakaś taka chuda (była chudziutka), ale ona teraz bardzo szybko rosnie. Mąż mowi, że nabrała ciałka, moze to ja przesadzam, bo ciagle jej się przyglądam
-
twoja kotka wazy tyle ile powinna wiec sie nie obawiaj tylko karm ja tak jak zawsze tylko karma kitkat lub inna dobrą karma la kotów
Tylko nie kitkat ! Toż to najgorsze badziewie!Biorąc pod uwagę zawartość mięsa i zbóż bardziej dla kur się nadaje niż dla kotównikola92_5 pisze:twoja kotka wazy tyle ile powinna wiec sie nie obawiaj tylko karm ja tak jak zawsze tylko karma kitkat lub inna dobrą karma la kotów
- Kasia i Maniuś
Ja zaczęłam Mańkowi ograniczać jedzonko, ale cóż muszę pilnować, gdyż wyjada Tiffce. I tak wygląda u nas starania o utrzymanie wagi kociurka (przekroczył 5kg.)
-
- Informacje
-