Jak odstraszyć koty

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Basia W

03 marca 2009, 09:11

Mam problem z obcymi kotami. Mieszkam w domku i chciałabym znaleźć sposób jak odstraszyć koty od znaczenia moczem mojego domu, koty leją po drzwiach domu, garazowych, po krzaczkach itd. Zaczęło mi śmierdzieć w ganku, smrodek przenika z zewnątrz. Dziś mąż wychodził z domu i widział ok 6 kotów. Sama mam kotke, ale ona jest wysterylizowana, nie wykazuje objawów rujki i nie sądzę żeby z jej powodu były te kocie odwiedziny. Czy ktoś miał taki problem i znalazł sposób na zniechęcenie się kocich sikaczy?
Basia
Awatar użytkownika
ania1985

04 marca 2009, 17:01

hmmm a moze warto im cos wynosic ( takim dziczkom kazda resztka sprawi radosc) ale nie pod drzwi tylko w okolice nieco odleglejsze od domu to sie tam przeniosa.
dobry uczynek mozna przy okazji zrobic dla tych wyglodnialych biednych zwierzat:)
Awatar użytkownika
Amika

05 marca 2009, 00:34

Basiu są środki odstraszajace, koleżanka stosowała i pomogło. Niestety nie ma pamięta nazwy tego konkretnego środka, a kupiła w sklepie zoologicznym.
Basia W

05 marca 2009, 08:40

ania1985 pisze:hmmm a moze warto im cos wynosic ( takim dziczkom kazda resztka sprawi radosc) ale nie pod drzwi tylko w okolice nieco odleglejsze od domu to sie tam przeniosa.
dobry uczynek mozna przy okazji zrobic dla tych wyglodnialych biednych zwierzat:)
To nie jest kwestia wygłodniałych kotów ale raczej kocich godów. No i kocury znaczą teren, niestety moje drzwi też :cry: . Poza tym te koty nie wyglądają na głodne i zabiedzone, mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych, jak widać nie każdy kastruje swoje kocury. Myślę, że rozwiązaniem byłby pies, ale ja ma staruszkę bokserkę i nie mogę jej zostawiać na cały dzień koło domu, za zimno jest.
Basia
Kotka2102

17 marca 2009, 09:46

Myślę że Amika ma rację nie miałam takiego problemu ale radzę kupić taki środek.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje