Jakie karmy polecacie do kota?
Jaką karmą karmicie swoje koty?
Ja słyszałam ze dobry jest RC, Hill's
Jakie karmy polecacie do kota?
Agatko, na początek przeczytaj sobie ten wątek: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... highlight= , a przy okazji napisz coś o swoim kotku - w jakim jest wieku, czy to kotka czy kocurek, a jeśli to drugie to czy był kastrowany, czy wychodzi, jakie karmy woli - mokre czy suche... To wszystko jest istotne przy wyborze karmy i łatwiej wtedy coś doradzić
KOTKI CHETNIE JEDZA TEZ WHISKASA WIEC GO TEZ POLECASZ? :/koralik pisze:POLECAM TAKIE KTORE TWOJ KOTEK BEDZIE CHETNIE JADL ))
Co do Pro Plan to mój Tofik też go uwielbia, ale wydaje mi się, że PPP ma za mało mięsa, bo te 20% to raczej nie jest zbyt wiele, gdy widzi się, że jakaś karma ma 60%. Narazie jesteśmy na poziomie testowania karm dla dorosłych kotów. Wypróbowaliśmy już RC Exigent, niby dla wybrednych kotów, a mój Tofik jadł ją, bo musiał, nie był zbyt szczęśliwy. Dostał też dwie porcje Hill's in door (to była próbka) i było podobnie jak z RC Exigent. Jadł też RC in door, ale było tak samo jak z poprzednimi karmami, teraz jest na PPP i bardzo mu smakuje, ale nie wiem, czy nie zabardzo i się zastanawiam nad dawkowaniem mu tej karmy (od zawsze miał stały dostęp do karmy), bo pożera ją właściwie za jednym razem, a potem chodzi za mną i miauczy, żeby dać mu jeść.
Mój kot też bardzo lubi PPP, znacznie bardziej niż RC tyle, że według mnie rzeczywiście jest to trochę gorsza karma jeśli chodzi o skład. Fiodor ma po niej znacznie większe, pulchniejsze kupki czyli jest tam znacznie więcej włókna niż w RC i karma ma gorszą strawność. Dlatego ile razy mojego kota zakorkuje podsypuję mu trochę PPP i problem z głowy. Niestety zużycie PPP rzeczywiście jest większe niż np. Hill'sa czy RC, bo robi wrażenie mniej kalorycznej i jakoś tak przez kota przelatuje. Coś w niej jednak jest bo jak ją wsypuję to kocisko aż się trzęsie z niecierpliwości i usiłuje łapać chrupki już w powietrzu. Jest to zdecydowanie jego ulubione jedzonko .
- Kot Maciuś :)
a moj krzywi się na PPP i ją zakupuje I je niechętnie na RC też ale to kwesita orbienia przerw chyba, bo teraz pożarł
Ja mam kotkę 3-miesięczną, Zuzię, sterylizowana jeszcze nie jest rzecz jasna - będzie w wieku ok 7 miesięcy
Woli mokre karmy, suchych nie ruszy.
Narazie je whiskasa, ale słyszałam, że nie jest on dobry.
Bardzo proszę o pomoc w dobraniu karmy dla mojej Zuzi.
Może spróbuj suchych tych z większą zawartością tłuszczu (w sklepach internetowych skład przeważnie jest podawany na stronie z produktem) - z reguły są bardziej lubiane przez koty (oczywiście nie ma tu reguły). Chociaż karmy dla kociaków przeważnie mają więcej tłuszczu... Może znajdziesz coś z dodatkiem ryby, ten zapaszek przyciąga wiele kotów.
A jeśli to nie kwestia konkretnej karmy, tylko po prostu wszystkich suchych, to niektórzy doradzają moczenie chrupeczek...
Ja Ci tu raczej nic nie mogę doradzić - przygarnęłam już dorosłą kotkę i takich problemów z nią nie miałam. Ale jak znam dobre duszki tego forum, zaraz ktoś bardziej doświadczony się wypowie i pomoże
A jeśli to nie kwestia konkretnej karmy, tylko po prostu wszystkich suchych, to niektórzy doradzają moczenie chrupeczek...
Ja Ci tu raczej nic nie mogę doradzić - przygarnęłam już dorosłą kotkę i takich problemów z nią nie miałam. Ale jak znam dobre duszki tego forum, zaraz ktoś bardziej doświadczony się wypowie i pomoże
Tu znajdziesz trochę informacji o polecanych puszkach i saszetkach dla malucha :Agata_2 pisze:Ja mam kotkę 3-miesięczną, Zuzię, sterylizowana jeszcze nie jest rzecz jasna - będzie w wieku ok 7 miesięcy
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... highlight=
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... ght=puszki
Ten drugi jest o puszkach również dla dorosłych kotów, ale przeważnie podobne firmy są polecane .
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2007, 21:29 przez ATA, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja moim futrzakom kupiłam Animondę, ale jakoś średnio im pasuje. Wolą Royala i Perfect Fit. Spróbuję jeszcze Acanę, bo wiele osób ją poleca.