Jedzący a chudy kotek
Mój kotek ma pół roku. Waży 2,4 kg i tyje regularnie. Je nawet po 6 razy dziennie a sprawia wrazenie chudzinki . Był raz odrobaczany Pratelem(pół tabletki). CZy odrobaczac kota drugi raz skoro nie miał robakow( przynajmniej ja nie widzialam w qupce ) ?A druga sprawa to ta chudość. Kot jest przebadany i zdrowy. Slicznie je wiec czemu taki chudy? Jest taki dlugi i chudy z dlugimi lapkami, tez zreszta chudymi. Czy koty tak mają i to wina młodości?
Dośka pisze: Mój kotek ma pół roku. Waży 2,4 kg i tyje regularnie. Je nawet po 6 razy dziennie a sprawia wrazenie chudzinki . Był raz odrobaczany Pratelem(pół tabletki). CZy odrobaczac kota drugi raz skoro nie miał robakow( przynajmniej ja nie widzialam w qupce ) ?A druga sprawa to ta chudość. Kot jest przebadany i zdrowy. Slicznie je wiec czemu taki chudy? Jest taki dlugi i chudy z dlugimi lapkami, tez zreszta chudymi. Czy koty tak mają i to wina młodości?
A czemu wina? To też może być zaleta Osobiście uwielbiam takie syjamopodobne, szczuplutkie koty
Niektóre futra już takie są (tu głównie wpływ mają geny). Jeśli kociak jest zdrowy, to nie masz powodów do zmartwień
A kociaczek od momentu urodzin był tylko raz odrobaczany? I kiedy ostatnio?
Ale piękna, taka pręgusia.
Ale Twoja kicia wcale nie wygląda na chudą. No, może na smukłą, ale na pewno nie na chudą. Mój Pucuś, ten podobny do Twojej koteczki, też jest dość szczuplutki jak na kocurka. W porównaniu z Pysią to szczypiorek. Moja kocica tak zaczęła jeść po sterylce, że zrobiła się mocno "zadziasta" Pucuś też je sporo, ale po nim tego nie widać zupełnie. Tak więc każdy kot ma inaczej, zresztą podobnie jak ludzie. Jednym niewiele trzeba, żeby utyć, a inni mogą jeść do oporu i są szczupli. Nie martw się Twoja kicia jest jeszcze bardzo młoda i wszystko przed nią.
-
- Informacje
-