Kot i zapach

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

28 września 2008, 10:00

Mam małe pytanko: Czy koty maja jakieś swoje ulubione zapachy?

Zastanawia mnie po prostu fakt farbowania włosów w naszym przypadku. Jak tylko Maniek poczuje zapach farby to nie mogę się od niego odpędzić. Muszę wynosić go z łazienki, zamykać drzwi i najlepiej jakbym do końca farbowania włosów w niej siedziała. Gdyż nie daje mi spokoju. Raz mało co jemu sierści nie ufarbowałam (na moment straciłam go z oczu). Śmieję się, że jest narkomanem :wink:
Hikari

28 września 2008, 10:14

Ciekawe :lol:
Ponoć nie przepadają za zapachami cytrusów. ;) Tak mi się obiło o uszy, z autopsji nie wiem.
Gość

28 września 2008, 18:05

niby lubia kocimietkę ale kot kojej kuzynki tego nieakceptował :?
Mea Luna

29 września 2008, 10:22

u mojej nie zauważyłam żeby lubiła jakikolwiek zapach, za to ma dużo takich, których nie cierpi (co nie powiem, chętnie wykorzystuję :)
to m.in czosnek, cebula, cytryna, mandarynka...., czyli wszystkie ostrre, intensywne, mocne. Swoją drogą, warto zamiast kupować odstraszacze (które nie za fajnie pachną) kupić sobie np. olejek cytrynowy, taki do ciasta. Jest przyjemniejszy w zapachu, a na kota działa tak samo :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje