Kotka/Kot - METEOPATA :) i inne "dziwne" zachowania ;)

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

asiarysia

20 listopada 2010, 18:44

Moje najważniejsze stworzenia własnie odpoczywaja po kolacji ( czyli jednej saszetce na 3 koty :lol: ) Kocham je!
zoltazaba

20 listopada 2010, 18:48

A Elza właśnie złapała mnie pazurkami za rękę, co miało oznaczać: przyniosłam zabawkę, nie widzisz? rusz no trochę tą swoją łapką!
asiarysia

20 listopada 2010, 18:57

Oj Asiu, czasem mam wrażenie,ze łatwiej dogaduję się z kotami, niż z własnym dzieckiem :shock: Mój syn robi, co chce i jeszcze mnie wciąga w swoje małe oszustwa. Wczoraj zadzwonił do mnie i powiedział,ze jak będzie dzwonić "baba" ( czytaj: znienawidzona wychowawczyni z internatu) to mam jej powiedziec,ze Bartek ( bo tak ma na imie mój synek) przyjechał na weekend do domu. Tak naprawde miał w planie iśc na osiemnastkę do kolegi( a w internacie trzeba być najpóźniej o 22) Po czym dodał,że w nocy wróci do internatu przez okno( 1 pietro) ,zeby "baby" się nie rzucały....
Dla wyjaśnienia dodam,ze moj syn chodzi do szkoły w Częstochowie( 150 km od domu :cry: )i mieszka w internacie :(
Awatar użytkownika
Furia i Afera

20 listopada 2010, 20:04

Nic dodać nic ując: wychodzi na to, ze Twój syn jest bardzo inteligentny (jak już wspomniałam) i odpowiedzialny, bo nie okłamuje Cię tylko informuje gdzie i kiedy będzie. Po za tym ma do Ciebie ogromne zaufanie, a to chyba najważniejsze! Pozazdrościć tylko takich relacji :)
Awatar użytkownika
Furia i Afera

20 listopada 2010, 20:08

PS. I tu powinien być wpis moje siostry, która by powiedziała, że znów staje w obronie dzieciaków (małych i dużych) i zawsze znajdę wytłumaczenie i usprawiedliwienie wszystkiego co robią - taka ze mnie ciotka :)
asiarysia

20 listopada 2010, 21:28

I tak trzymaj Ciotka! Dzieci ( i te małe i duuuuze) zasługują na to ,zeby byc po ich stronie :wink: A my, kobiety, do tego właśnie jesteśmy stworzone! Przecież dzieci sa wspaniałe i dobre. To dopiero dorośli pokazują im, że życie jest okrutne i niesprawiedliwe :(
A Bartuś ( jako jedynak) portafi doskonale wykorzystywac moją totalną słabośc do niego. Przyznam sie, :shock: ze nigdy nie dostał ode mnie nawet klapsa :shock: Wiem,ze go rozpuściłam , ale mam nadzieje,ze to kiedyś doceni i zrobi wszystko, zeby mnie nie zawieść. Chociaz , wiek nastoletni to bardzo trudny, "zbuntowany" okres w życiu młodego mężczyzny.( troche nocy przez niego juz nie przespałam :roll: )Ciesze sie ,że wychowałam go w duchu poszanowania zwierząt :) Uwielbia koty!
Awatar użytkownika
Furia i Afera

21 listopada 2010, 07:20

"Bartuś" jak słodko :) o 2m młodym mężczyźnie :)
Myślę, ze doceni, a nawet już docenia iw ie, że w mamie ma największego sprzymierzeńca i przyjaciela!
zoltazaba

21 listopada 2010, 12:22

Och, to ja się chyba cieszę, że dzieci nie mam i mieć nie będę.
Zawsze byłam pod wrażeniem, gdy rodzice mieli taki kontakt z dziećmi.
asiarysia

21 listopada 2010, 13:07

Oj dziewczyny :oops: Dzięki za miłe słowa, ale ja do końca nie jestem przekonana, że ten kontakt jest az tak dobry :? Skąd wiem, o ilu rzeczach po prostu mi nie mówi :roll:
A z tym Bartusiem to już kilku znajomych zwróciło mi uwagę, zebym się tak do prawie dorosłego syna nie zwracała, bo to dla niego lekki obciach :shock: Ale co ja poradze, ze inaczej nie umiem :?: Ale pracuję nad tym 8)
Awatar użytkownika
Furia i Afera

21 listopada 2010, 13:46

A Ty o wszystkim mówiłaś rodzicom? NIE, bo tak też nie można - sama wiesz, ze to już dorosły facet i nie może, ze wszystkim lecieć do mamusi. Wygląda na to, ze idealnie wychowałaś synusia :)
Awatar użytkownika
Furia i Afera

08 grudnia 2010, 16:18

Nie wiem co się dzieje z dziewczynami od kilku dni, ale maja takie wahania nastrojów, że szok :shock:
Dla przykładu: wczoraj wariatki tak się gryzły, ze musiałam je rozdzielać! Wpadam na do przedpokoju (skąd słyszałam piski i miauki) i co widzę? Widzę jak Furia ciągnie za tylna nogę Aferę po podłodze, normalnie jak udo z kurczaka (takie jak u futrzaków Justyny) najpierw się przestraszyłam, a po chwili wybuchnęłam śmiechem, bo komicznie to wyglądało :)
Dziś znowu dziewczyny włażą na mnie co sekundę, wystarczy tylko, ze gdzieś zadek posadzę, a już czuje jak mnie obsiadają :) łażą za mną jak cienie, do łazienki, do kibelka, do kuchni - robi się to powoli męczące...
Awatar użytkownika
Furia i Afera

11 grudnia 2010, 07:47

Furia i Afera się starzeją :D normalnie dorosłe panny mamy w domu ;)
W tamtym roku (miały 6 miesięcy) choinka była ich pierwszorzędnym celem i nie dawały jej spokojnie stać, a w tym roku (wczoraj kupiliśmy nową choinkę i postawiliśmy na próbę w dużym pokoju :) ) dziewczyny zainteresowane były nią jakieś 7 min i na tym koniec - starzeją się ;)
Kochane te nasze pannice :)
asiarysia

11 grudnia 2010, 09:51

Po prostu zależy im, zeby zostać członkiniami prestizowego klubu Sza- :lol:
Moja Myszka później zaczęła sie starzeć ! Doszło do tego,ze przez 3 lata w ogóle nie było u nas choinki :(
zoltazaba

11 grudnia 2010, 21:05

Awatar użytkownika
Furia i Afera

12 grudnia 2010, 18:54

Deser pyszniutki ;)
ODPOWIEDZ
  • Informacje