koty-pozostałe sprawy

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

30 września 2007, 15:34

Witam. Dziś pod moje okno przyszedł mały kotek, miauczał i patrzył do góry na mnie. Ma może 3 miesiące, jest strasznie chudziudki i brudny.Gdy mąż wyszedł przed blok i doszedł do niego, wogóle nie uciekał.Wzięliśmy go do domu, ponieważ przed blokiem biegało dużo psów, a kotek tylko miuczał i nie chciał uciekać. Nakarmiliśmy go i napoiliśmy, teraz śpi w łózeczku mojej dawnej kotuni, która w maju wyskoczyła przez okno i do tej pory jej nie znależliśmy(była po sterylizacji). Nie wiem co dalej robić, nie jest to kotek "domowy", jest brudny i ma pchełki. Cały czas wyglądam pzrez okno, czy nie szuka go mama, ale nikogo nie ma. Co mam zrobić?Proszę o poradę. Z góry dziękuję.
ATA

30 września 2007, 16:00

No cóż, wygląda na to, że macie nowego kotka, bo on sobie Was wybrał :lol: Nie pozostaje Wam nic innego, jak zanieść malucha do lekarza, bardzo dokładnie zbadać, odrobaczyć (wewnętrznie i zewnętrznie) i naradzić się z wetem co do szczepienia. Później już tylko kąpiel, dobe jedzonko, kuweta i to wszystko co kotu do szczęścia jest potrzebne. Ja w każdym razie tak bym zrobiła :wink: No i założyłabym siatkę w tym pechowym oknie 8)
ODPOWIEDZ
  • Informacje