łapanie kotów w pułapkę

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

somo

08 sierpnia 2011, 11:24

Witam,
U mojego sąsiada zauważyłam pułapkę w formie klatki z przynętą raz w nią złapał się kot i co dziwne na osiedlu zaczynają ginąć kot, jest ich coraz mniej. Nikt nie wie o istnieniu klatki ponieważ leży ona głęboko w krzakach, raz ją zobaczyłam jak obcinałam krzaki a drugi weszłam na płot i zobaczyłam w niej kota, nikt nie wie że koty się w nią łapią bo nie wołają o żadną pomoc więc obawiam się że sąsiad coś złego z nimi robi a ja się go boję.
Jaka jest kara za łapanie kotów ?
asiryś

08 sierpnia 2011, 13:03

Spytaj po prostu sąsiada, dlaczego je łapie? Być może to jakiś wolontariusz, który wyłapuje koty na sterylizację...albo oddaje bezdomne zwierzęta do schroniska...
Ale może też robić im krzywdę :( Łapanie kotów nie jest karalne, natomiast ich zabijanie bądź dręczenie jak najbardziej !
K@rOLcI@

08 sierpnia 2011, 19:24

wolontariusz hahaha śmieszne - jakby to robił w dobrym szlachetnym celu to by się go nikt nie bał i mu pomagał! Ja mam dwie tezy - albo pan ma gołębie i eliminuje zagrożenie pozbywając się kotów jak to u mnie w mieście na jednym osiedlu robią zasrani gołębiarze albo jak parę lat temu co była afera chyba w lubuskim - zabija kotki na skórki, bo babcie lubią sobie skórkę na korzonki przyłożyć - jakby nie mogły żywego trzymać. Taki żywy lepiej wygrzeje i nawet jest już głośno o tym, że starsi ludzie powinni mieć koty dla zdrowia a nie ich skalp. Jak kupiłam mieszkanie i sprzątałam po zmarłych poprzednich lokatorach to znalazłam kocie futro brrrrrrr
K@rOLcI@

08 sierpnia 2011, 19:26

Albo jest po prostu chorym na głowę wrednym dręczycielem bezbronnych zwierząt
Ewentualnie teza która najbardziej mnie się podoba - Rzeczywiście je wyłapuje, żeby pomóc, a robi to anonimowo bo nie chce rozgłosu - ładna bajka na dobranoc
Awatar użytkownika
Furia i Afera

09 sierpnia 2011, 11:17

K@rOLcI@ ależ Ty masz ponure myśli od razu, chyba mało w ludzi wierzysz!
Popieram Asie, najpierw trzeba wybadać sytuacje, zapytać, a potem zacząć działaś jeśli jest coś nie tak :(
K@rOLcI@

10 sierpnia 2011, 09:58

Ja ludziom za grosz nie wierzę
Sama powiedz, dlaczego facet robi to w tajemnicy i na dodatek boja sie go - czy kogos dobrego należy sie bać
Ja sie dosyc napatrzylam na głupote ludzką, nasłuchałam i szacunek dawno straciłam - wolę zwierzęta i jak mi odbije to na starość sobie sprawie ze 20 kotów i będę z nimi gadac a "życzliwych" sąsiadów omijac z dala :P
ODPOWIEDZ
  • Informacje