MILI i AMY
-
Milunia już całkiem dobrze, nawet po dzisiejszej qupie powiem, że bardzo dobrze. I zastanawiam się czy nie przejść czasem na RC Indor 27 I Sterilised. Właśnie mam dylemata.... Czy zostać przy Perfect Fit i jej kupować przez neta jakąś lepszą karmę i mieszać. Bo ten Perfect jej smakuje i czuje się po nim dobrze. Dzisiaj mam zamiar kupić wagę kuchenną i sprawdzić ile ten mój kociak zjada dziennie. Bo na opakowaniu PF jest napisane że 80 gram na dobę. A bez wagi to nie mam orientacji. Po prostu jej sypie jak już nie ma A widzę że już trochę przybrała na wadzę choć regularnie się bawi. Tzn. po 5 rano to ja się z nią bawię bo ze sznurówka wlezie na łóżko i wariuje. Cieszę się że po kastracji jeszcze nie zbabciniała i nie zalega całymi dniami na łóżku.
Nie wiem co Ci doradzić bo ja z lekką nieufnością podchodzę do RC. Po prostu uważam, że można kupić karmy na podobnym poziomie a za niższą cenę. RC kupujemy kotom na smaczek, jako gratis np po podaniu leków.
Fajnie, że kicia już lepiej. A nie ma zaczerwienionej dupki? Nie musiałaś jej nawilżać śluzówki?
Nasze kicie nieco się roztyły- ale to zasługa gratisików i naszej ciągłej nieobecności- koty śpią i jedzą.
Fajnie, że kicia już lepiej. A nie ma zaczerwienionej dupki? Nie musiałaś jej nawilżać śluzówki?
Nasze kicie nieco się roztyły- ale to zasługa gratisików i naszej ciągłej nieobecności- koty śpią i jedzą.
- Furia i Afera
Fajnie, że Mili już ok
Ja znowuż suche daję tylko RC - najczęściej Sterilised i Fit (ładnie zeszły z wagi), Hair&Skin, a ostatnio bardzo posmakowało im Digestive. Po Indoor wydaje mi się, że miały troszkę problem z wypróżnianiem, ale to pewnie dlatego, ze normalnie robią twarde qupki, a Indoor dodatkowo je przytkał.
Oczywiście zawsze kupuję 400g+400g za cenę 18,40 zł co daje mi za kilo 23 zł.
PS. Dziewczyny coś mi się rozkichały chyba we wtorek odwiedzimy dr Orła
Ja znowuż suche daję tylko RC - najczęściej Sterilised i Fit (ładnie zeszły z wagi), Hair&Skin, a ostatnio bardzo posmakowało im Digestive. Po Indoor wydaje mi się, że miały troszkę problem z wypróżnianiem, ale to pewnie dlatego, ze normalnie robią twarde qupki, a Indoor dodatkowo je przytkał.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2011, 15:50 przez Furia i Afera, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pewnie miało być rozkichały . Wiem, że RC to taka średnia karma ale Asi koteczki piękne i zdrowe po RC. No i RC mogę kupić na miejscu a jak zamawiam przez neta to zawsze 10 zł przesyłka bo nigdy nie zamawiam za 100 zł żebym miała gratis. Na razie mam kasę ale jak nie będę miała pracy i kasy zabraknie to już na internetowe zakupy niestety nie będzie mnie stać.
-
To u nas taki zestaw 21 zł.Furia i Afera pisze:Oczywiście zawsze kupuję 400g+400g za cenę 18,40 zł co daje mi za kilo 23 zł.
Nie zauważyłam. Chyba ma normalną. jak by było coś nie tak to bym widziała bo Mili to cały czas chodzi z ogonem do góry i nam tyłkiem świecizoltazaba pisze:A nie ma zaczerwienionej dupki?
Nie mam pojęcia czy powinnam jej nawilżyć. A jak?zoltazaba pisze:Nie musiałaś jej nawilżać śluzówki?
A powiedz mi Justyna co Ty dajesz swoim kocim przyjaciołom?
- Furia i Afera
Ha ha ha pomyliłam się ale wtopa!zoltazaba pisze:To na miłość weci potrafią coś zaradzić?Furia i Afera pisze:Fajnie, że Mili już ok
PS. Dziewczyny coś mi się rozkochały chyba we wtorek odwiedzimy dr Orła
ja dzisiaj bylam pierwszy raz w zoologu co powstal jakis czas temu w Galeri Carrefoura i nawet niezle zaopatrzony - Acana, Orjen, Symply, Pro Plan
do tej pory tylko na necie te karmy widzialam.a ile rodzajów żwirku
cenowo nie wiele drozej jak na necie
U mnie też coś lekko, tylko nie wiem , czy to nie woda od tego grzejnika się z noska leje, bo jednak śpi toto na źródle ciepła. Tylko we wtorek mnie, kurczę, nie ma . Rozważam potarganie mojego Niescenścia do veta, bo te oczka takie średnie i jeszcze pewnie trzeba by go odrobaczyć.Furia i Afera pisze:Fajnie, że Mili już ok
-
Fajnie masz. U nas też taki porządny zoolog by się przydał a nie z whiskasami i innymi karmami wątpliwego składu.K@rOLcI@ pisze:ja dzisiaj bylam pierwszy raz w zoologu co powstal jakis czas temu w Galeri Carrefoura i nawet niezle zaopatrzony - Acana, Orjen, Symply, Pro Plan
Asia, żadna wtopa
Moniko, ja pomyślałam, ze jak kicia miała tak silną biegunkę to może miała otarty tyłeczek i ją bolało. Ale jeśli było wszystko dobrze, a teraz i biegunka minęła to nie ma sprawy.
Nasze kicie jedzą to, co aktualnie jest w promocji a poważnie- długi czas jadły acanę. Jednak po kłopotach z moczem(na co mogło się złożyć mnóstwo czynników) dajemy im sanabelle urinary. Kicie wcinają ze smakiem. a po perfect fit miały biegunkę(dostałam kiedyś próbkę karmy).
Moniko, ja pomyślałam, ze jak kicia miała tak silną biegunkę to może miała otarty tyłeczek i ją bolało. Ale jeśli było wszystko dobrze, a teraz i biegunka minęła to nie ma sprawy.
Nasze kicie jedzą to, co aktualnie jest w promocji a poważnie- długi czas jadły acanę. Jednak po kłopotach z moczem(na co mogło się złożyć mnóstwo czynników) dajemy im sanabelle urinary. Kicie wcinają ze smakiem. a po perfect fit miały biegunkę(dostałam kiedyś próbkę karmy).
-
No widzisz Justyna co kot to inne upodobania. Moja natomiast Perfect wcina. Ale chyba uda mi się przekonać ją do Brit sterilised bo dzisiaj z ciekawości otworzyłam opakowanie, wysypałam jej trochę na blat a potem do miski i wszystko zjadła.
- Furia i Afera
Justynko jutro jedziemy, bo dr Orzeł przyjmuje tylko we wtorki.
Na pewno dam znać co i jak
Na pewno dam znać co i jak