Asia kilka postów wyżej dokładnie napisałam co trzeba zrobić żeby zamówić u nich te próbki
Źródło białkowe powinno być właściwie nazwane – Chicken (kurczak), beef (wołowina), lamb (baranina), itp.
Meat (mięso) lub animal protein (zwierzęce źródło białkowe) są przykładami niskojakościowego źródła białkowego niewiadomego pochodzenia.
Wszelkiego rodzaju mączki takie jak: chicken meal (mączka z kurczaka), beef meal (mączka z wołowiny), lamb meal (mączka z baraniny) powinny również być dokładnie określone. Meat meal (mączka mięsna) może być wszystkim. Fresh meat (świeże mięso) nie może być jedynym źródłem białka w suchej karmie. Jest to spowodowane faktem dużej zawartości wody (około 65-75%) i tylko 15-20% udziałem samego białka. Mączka mięsna jest to gotowane i wysuszona mięso z mięśnia zawierające śladowe ilości kości, skóry i tkanki. Mączki te w procesie technologicznym są wysuszane do 10% poziomu wilgotności i zawierają około 65% białka.
To w skrócie skopiowałam ze strony e-karmy podają tam też żeby Najlepiej wybierać skład podobny do tego: “kurczak, mączka z kurczaka, pełne ziarno owsa, pomidor, świeże ziemniaki, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszanka tokoferoli), warzywa..." No i tu bardziej bym się skłaniała do tej nutry o której pisalam.Jak jest jasno określone jakiego pochodzenia jest ta mączka to nie jest źle. Przecież w naturalnym środowisku jak kot coś upoluje to zjada to ze wszystkim: skórą, tkanką, kośćmi itp. a tu są tego śladowe ilości więc chyba bym się nie czepiała aż tak bardzo. To tak jak w ciastku mamy śladową ilość orzechów np i jest tego tam bardzo mało. W karmie brit w składzie są np produkty pochodzenia drobiowego i to w dość dużych procentach więc tego bym się bardziej obawiała to dopiero może być syf