MILI i AMY
- Furia i Afera
Monia, cudowne maleństwo!!! Opowiadaj jak Mili ja przyjęła
-
Furia i Afera pisze:Monia, cudowne maleństwo!!! Opowiadaj jak Mili ja przyjęła
To może od początku. Planowałam juz od jakiegoś czasu 2-go kociaka. Choć w domu nie wyrażali na to zgody niestety.
Szukałam, szukałam, szukałam .
Najpierw chodził mi po głowie buras. Potem ( w zasadzie w zeszłym tyg.) stwierdziłam że chciałabym znowu mieć szylkretkę albo kota w kolorze jak w reklamie Whiskasa. Oglądałam tak od niechcenia te ogłoszenia z kotami na kutnowskiej stronie informacyjnej. I patrzę JEST! Piękna szylkretka . A warunki - TRAGEDIA! Moja pierwsza myśl "musze ją stamtąd zabrać". Najpierw zadzwoniłam do koleżanki, która zawsze w sprawach pomocy kotom jest do dyspozycji, czy jak by kot był spoza Kutna to ze mną pojedzie? Odpowiedź była oczywiście pozytywna Więc zadzwoniłam na ogłoszenie i zaklepałam kolorową koteczkę z zaznaczeniem że chcę najpierw tylko obejrzeć. Pan przez telefon powiedział mi że kotka ma 3 tygodnie. Przeraziłam się Od razu zaczęłam mu wykład, że takich małych kotków sie nie oddaje itp. Pojechałyśmy, obejrzałyśmy czy nie ma kk, rozwolnienie itp. I oczywiście kicia ma więcej niż 3 tyg. (Weterynarz oszacował na 6, choć jest malutka i trochę kraczata jeszcze). I tak mi się spodobała że nawet się nie zastanawiałam i była już moja . Najbardziej cieszę się z tego ze ona ma dużo ciemnego futra a mało białego . W domu troche były fochy ale jak tu nie zauroczyć się takim pokracznym malenstwem
A Mili - pierwszy wieczór syczała trochę na nią. Teraz już jest bez syków ale trochę za mocno ją czasem przydusi az mała pisknie. Oczywiście same ze sobą nie zostają bo boje się że Mili zrobi jej krzywdę. Poznają sie pod moją kontrolą w małym pokoju. Amy czasem wypuszczam żeby poznała dom bo trochę jednak tych pokoi mamy . W nocy Amy śpi w zamkniętym pokoju, a Mili ze mną. Nie chcę żeby Mili czuła się gorsza czy zaniedbywana bo maluch jest w domu. Jak już sie całkiem ze sobą oswoją (mam nadzieję, że 2 tyg. im starczą) to mam nadzieję, że będa spały razem ze mną
- Furia i Afera
Monia ciesze się razem z Tobą!
Świetna z Ciebie kocia mam, tak odpowiedzialna - wszystko masz przemyślane i pod kontrolą - SUPER!
Ucałuj ode mnie Mili i Amy
Świetna z Ciebie kocia mam, tak odpowiedzialna - wszystko masz przemyślane i pod kontrolą - SUPER!
Ucałuj ode mnie Mili i Amy
Ja też się bardzo, baaaaardzo ciszę! Amy - śliczne imię . Monika myślę, że 2 tygodnie choć stawiam na to, że mniej patrząc na to jak sobie dziewczyny radzą i będą przyjaciółkami . Fajnie bo Mili już nie będzie sama a Ty w końcu masz swoją upragnioną drugą koteczkę a my będziemy miały więcej koteczków na fotkach do podziwiania huraaa!!! Mizianki dla dziewczynek!
- Furia i Afera
Monia, cudne te Twoje dziewczyny
Kod: Zaznacz cały
[img]http://i50.tinypic.com/2w511xt.gif[/img]
-
Dzieki Karolina za banerek
Milunia wylizała głowę i uszy Amy na takim pół śnie. mała mruczała aż sie trzesło. Szukała też cyca Mili ale ta nie wiedziała o co chodzi i mała nie mogla się dostać . A po wspólnym myciu gonitwa bo przecież zbyt długo za dobrze być nie może
Taka okropna pogoda a ja musze wyjść po mleko dla małej i po karmę i do weta
Milunia wylizała głowę i uszy Amy na takim pół śnie. mała mruczała aż sie trzesło. Szukała też cyca Mili ale ta nie wiedziała o co chodzi i mała nie mogla się dostać . A po wspólnym myciu gonitwa bo przecież zbyt długo za dobrze być nie może
Taka okropna pogoda a ja musze wyjść po mleko dla małej i po karmę i do weta
-
A wy co ????
Bo my o Was nie zapominamy
a tu filmik "wspólne mycie"
http://imageshack.us/clip/my-videos/29/ ... apzpc.mp4/
Bo my o Was nie zapominamy
a tu filmik "wspólne mycie"
http://imageshack.us/clip/my-videos/29/ ... apzpc.mp4/
-
Ogólnie u nas dobrze. Mili tylko trochę zaniemogła z gardłem. pierwszy antybiotyk okazał się za słaby i zaatakowało gardło znowu. Podaję jej Kalbax (zawiesina dla dzieci na gardło) i pomaga. W czwartek rano będzie już ostatni raz czyli 14
Ale Mili dzielnie wszystko znosi bo ona ogólnie jest super grzeczna i bezproblemowa. O Amy niestety nie mogę tego powiedzieć bo to zawzięta zadziora . Milunia jest dla niej najważniejsza. człowiek na obecna chwilę na razie się jeszcze nie liczy
Ale Mili dzielnie wszystko znosi bo ona ogólnie jest super grzeczna i bezproblemowa. O Amy niestety nie mogę tego powiedzieć bo to zawzięta zadziora . Milunia jest dla niej najważniejsza. człowiek na obecna chwilę na razie się jeszcze nie liczy
-
- Informacje
-