Mój kot sika tam gdzie nie trzeba.
Agato jeśli w Waszym domu nie było ostatnio jakiś zmian, które mogłyby zestresować kotka (np. remont, ktoś z domowników wyjechał albo przyjechał nowy, jakaś większa impreza rodzinna, nowy zwierzak w domu itp.), jeśli nie zmieniałaś miejsca kuwety albo nie stosujesz nowego żwirku (zakładam, ze sprzatasz na bieżąco) najprawdopodobniej kotkowi coś dolega i kweta kojarzy mu się z bólem i z tego powodu jej unika. Dlatego w pierwszej kolejności zbadaj mocz.
Ania1985 wyobraź sobie jak Ci grożę paluchem. Chyba wiesz za co?
Ania1985 wyobraź sobie jak Ci grożę paluchem. Chyba wiesz za co?
Aniu Twoja misja jest jak najbardziej słuszna , ale forma podpowiedzi jak dla mnnie nie do przyjęcia. Zauważ , że to 1 post Agaty a nie każdy tak samo odbiera skróty. Jak dla mnie ten rodzaj akademickiego szyfru jest nie do przyjęcia ... mało podpowiada i mało wyjaśnia, a dodatkowo brzmni jakoś tak: zdziwienie - oburzenie - krytyka, a tym samym zero zrozumienia, że ktoś może być niezorientowany.ania1985 pisze:no jasne, dlatego moja misja to teraz naklanianie ludzi do badania moczu:)
ba
juz wiem ze jak sie i cos innego dzieje, to warto od razu ze sloiczkiem siuskow isc;)
o rany
a ja poprostu weszlam na szybko na forum, i nie chcialam sie rozpisywac, bo zawsze takie eseje zapodaje:/
zreszta, to moga byc klopoty behawioralne, ale przeciez mocz zawsze warto zbadac.
moze faktycznie zabrzmialam jak sfochowany przemadrzaly lekarz ( Bron Boze nie ten nasz)ale intencje mialam dobre
a krytyka tego ze ktos moczu nie bada....coz , jestem ostatnia osoba do krytykowania tego
a ja poprostu weszlam na szybko na forum, i nie chcialam sie rozpisywac, bo zawsze takie eseje zapodaje:/
zreszta, to moga byc klopoty behawioralne, ale przeciez mocz zawsze warto zbadac.
moze faktycznie zabrzmialam jak sfochowany przemadrzaly lekarz ( Bron Boze nie ten nasz)ale intencje mialam dobre
a krytyka tego ze ktos moczu nie bada....coz , jestem ostatnia osoba do krytykowania tego
tak czy siak zadnej krytyki tu nie bylo:)
dobra dobra wracam do moich dluzszych wypowiedzi zeby na przyszlosc byla jasnosc;)
Aniu, zakladaj prosze pozytywne a nie negatywne z mojej strony tam gdzie masz watpliwosci:)
dobra dobra wracam do moich dluzszych wypowiedzi zeby na przyszlosc byla jasnosc;)
Aniu, zakladaj prosze pozytywne a nie negatywne z mojej strony tam gdzie masz watpliwosci:)
Aniu gdyby to napisał ktoś nowy i nie znany mi to tak bym to odebrała, ale Ciebie już troszeczkę znam więc domyśliłam się że to z pośpiechu.ania1985 pisze:tak czy siak zadnej krytyki tu nie bylo:)
Nie zdziwiłabym się jednak gdyby Agata odebrała to inaczej.
Może trochę jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o witanie nowych forumowiczów
Jak najbardziej mocz do analizy,miałam to samo z moja kotka, jak ja wziełam miała juz 1,5 roku. zauwazyłam ze nie zawsze robi siusiu do kuwety,ale tłumaczyłam to sobie stresem spowodowanym zmiana własciciela i otoczenia.Potem było coraz gorzej,siusiała gdzie popadło.w końcu zbadałam jej mocz i okazało sie ze ma kryształki -nieliczne ale są .To chyba nazywa sie strudwity ?proszę mnie poprawić,jeśli to nie to. Jest w trakcie leczenia i mam nadzieje ze będzie juz ok bo w domu robiło sie juz nieprzyjemnie Tylko nie wiem co czeka mnie dalej jakas dieta,zeby to sie nie powtarzało
struwity
poczytaj w tym sklepie opinie pod karma urinary rc s/o
nie czeka was nic zlego;)
najwazniejsze to znac przyczyne
to nie ejst ciezka choroba ( katrolowana), nie wplywa na dlugosc zycia kota ( kaatrolowana)
karma rozpuszcza kamienie dosc szybko w wiekszosci przypadkow
a pozniej sa 2 opcje, powrot do normalnej
lub zostawienie kota na tej- jak widzisz ( sklep) koty jedza ja po 9 lat nawet i nic im nie jest
nalezy tylko badac mocz, jak widzisz ze kot sie wysmienicie czuje , siusia i pije normalnie, to wystarczy nawet od czasu do czasu podstawic pod sik papierek odczytujacy ph:)
i moja kicia tez to ma, ba...malo tego 9 mcy temu miala teog tyle ze calkiem przestala chodzic, ale jest dobrze, i wiem ze dobrze bedzie
moze to glupio zabrzmi , ale przy tylu strasznych chorobach to ja sie ciesze ze nam przypadla akurat ta ( skoro juz jakas musiala)
poczytaj w tym sklepie opinie pod karma urinary rc s/o
nie czeka was nic zlego;)
najwazniejsze to znac przyczyne
to nie ejst ciezka choroba ( katrolowana), nie wplywa na dlugosc zycia kota ( kaatrolowana)
karma rozpuszcza kamienie dosc szybko w wiekszosci przypadkow
a pozniej sa 2 opcje, powrot do normalnej
lub zostawienie kota na tej- jak widzisz ( sklep) koty jedza ja po 9 lat nawet i nic im nie jest
nalezy tylko badac mocz, jak widzisz ze kot sie wysmienicie czuje , siusia i pije normalnie, to wystarczy nawet od czasu do czasu podstawic pod sik papierek odczytujacy ph:)
i moja kicia tez to ma, ba...malo tego 9 mcy temu miala teog tyle ze calkiem przestala chodzic, ale jest dobrze, i wiem ze dobrze bedzie
moze to glupio zabrzmi , ale przy tylu strasznych chorobach to ja sie ciesze ze nam przypadla akurat ta ( skoro juz jakas musiala)
-
- Informacje
-