Witajcie kochani,
Moja Fionka miała kiedyś niemiłe spotkanie z dzieckiem znajomych, które najwyraźniej nigdy nie było uczone jak traktować zwierzątka (nie do pomyślenia po prostu co ten dzieciak wyczynia ze zwierzętami). Po tym zdarzeniu nasza kotka nie znosi dzieci. Syczy na nie oraz ucieka aby tylko schować się w najmniejszą skrytkę jaką znajdzie w domu. Jestem obecnie w 7 miesiącu ciąży i bardzo boję się jak kitka zareaguje na nowego członka rodziny. Pomóżcie kochani. Powiedzcie czy mieliście podobną sytuację i jak sobie z tym poradzić ?!!!? Oczywiście mam nadzieję, że nie będzie tragedii, lecz zawsze lepiej wiedzieć w razie czego co robić.
Pozdrawiam Was kochani,
Ania.
Moja kotka nie lubi dzieci
Aniu, nie martw się na zapas . To nie ma sensu . Nie wiadomo, jak Fionka zareaguje na Nowego Członka Rodziny Prawdopodobnie nie lubi dzieci tych już biegających wrzeszczących, upierdliwych . Twojego potomka pozna od początku, więc wzajemne relacje będą się układały stopniowo, delikatnie. Oczywiście pod Twoim nadzorem.
Zyczę szczęśliwego rozwiązania .
Zyczę szczęśliwego rozwiązania .
-
Usuwam post merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 21:44 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Koty bywają często po prostu zazdrosne ...
-
No niestety, jak się ma małe dziecko to lepiej mieć pieska.
Moja Balbinka do czasu toleruje dzieci a jak coś jej się zaczyna nie podobać to łapką uderza po główce lub drapie więc z naszą córeczką musimy bardzo uważać
-
- Informacje
-