Moja kotka ma 1 i pół roku. Jest kotem wychodzącym. Daję jej 1 saszetkę dziennie firmy Winston. Nie podaję jej karmy sterile, ponieważ czytałam, że jeśli kot wychodzi na dwór (a moja kotka ciągle jest na dworzu, na podwórku) to nie musi jeść karm dla kastratów. Co mogę jeszcze zrobić?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Nadwaga u kota po sterylizacji. Pomocy!
Przybieranie na wadze po zabiegu sterylizacji jest raczej normalne . Mój kot również sporo przytył, teraz ma 8 lat, waga ok 7 kg. Zadbaj o to żeby miał dużo ruchu. Jest młody, pewnie jeszcze chętnie się bawi. "Ćwicz" z nim codziennie. Może jakieś piórka na patyku? Koty uwielbiają .
Lepsze niż Royal czy Hills są karmy bez zbóż. Cenowo wcale nie wychodzi drożej. Animonda Carny jest o niebo lepsza i niewiele droższa. Z suchych Purizon, Orijen, Feringa mają niezły skład. Opłaca się karmić lepszym - na weta mniej wydamy. Kot poza naje się mniejszą ilością dobrej karmy.
Mój kot został od razu wysterylizowany jak tylko było to możliwe. Miałam obawy że będzie on spokojny i nie będzie miał energii jednak tak się nie stało energia go wręcz rozpiera. Jednak nie obyło się bez skutków ubocznych bo Antoś ma ogromny apetyt , mógłby jest dosłownie co 5 minut. Ale z drugiej strony też jest wybredny przez co testujemy wszystkie dostępne karmy (mokre) na rynku , a jak już coś mu zasmakuje to zjada to przez jakiś czas a pozniej "przyzwyczaja się" do tego jedzenia i znów nie chce jeść , i tak w kółko. Dlatego oprócz prób karmienia go przeróżnymi karmami mokrymi zawsze w misce ma chrupki z whiskasa , uwielbia te paszteciki , zazwyczaj kupuje karme specjalną dla kotów wysterylizowanych- "whiskas sterile " bo wiem że ma specjalne składniki których potrzebują. Antoś nie ma jakiejś dużej nadwagi po sterylizacji , jednak widać że "wisi" mu trochę pod brzuszkiem , chciałabym o niego jeszcze lepiej zadbać dlatego przerzucamy się na karmy specjalne dla kotów wysterylizowanych.
Mój kot został od razu wysterylizowany jak tylko było to możliwe. Miałam obawy że będzie on spokojny i nie będzie miał energii jednak tak się nie stało energia go wręcz rozpiera. Jednak nie obyło się bez skutków ubocznych bo Antoś ma ogromny apetyt , mógłby jest dosłownie co 5 minut. Ale z drugiej strony też jest wybredny przez co testujemy wszystkie dostępne karmy (mokre) na rynku , a jak już coś mu zasmakuje to zjada to przez jakiś czas a pozniej "przyzwyczaja się" do tego jedzenia i znów nie chce jeść , i tak w kółko. Dlatego oprócz prób karmienia go przeróżnymi karmami mokrymi zawsze w misce ma chrupki z whiskasa , uwielbia te paszteciki , zazwyczaj kupuje karme specjalną dla kotów wysterylizowanych- "whiskas sterile " bo wiem że ma specjalne składniki których potrzebują. Antoś nie ma jakiejś dużej nadwagi po sterylizacji , jednak widać że "wisi" mu trochę pod brzuszkiem , chciałabym o niego jeszcze lepiej zadbać dlatego przerzucamy się na karmy specjalne dla kotów wysterylizowanych.
-
Wzrost wagi po sterylizacji zauważyłam niestety u wielu kotek wolnobytujących
-
Witaj
U kotów po sterylizacji przybieranie na wadze jest rzeczą normalną. Dlatego tak ważne jest, aby zadbać zarówno o odpowiednią dawkę ruchu, jak i dietę. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów dla kotów po zabiegach kastracji i/lub sterylizacji. Nasi klienci pokochali karmę FITMIN For Life Cat karma mokra dla kota z łososiem dla kotów sterylizowanych - 415g.
To doskonała mokra karma dla kotów po zabiegu sterylizacji lub kastracji o smaku łososia.
Zapraszamy do naszego sklepu!
KrakVet.pl
U kotów po sterylizacji przybieranie na wadze jest rzeczą normalną. Dlatego tak ważne jest, aby zadbać zarówno o odpowiednią dawkę ruchu, jak i dietę. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów dla kotów po zabiegach kastracji i/lub sterylizacji. Nasi klienci pokochali karmę FITMIN For Life Cat karma mokra dla kota z łososiem dla kotów sterylizowanych - 415g.
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-pol-28163-FITMIN-For-Life-Cat-karma-mokra-dla-kota-z-lososiem-dla-kotow-sterylizowanych-415g.html
Zapraszamy do naszego sklepu!
KrakVet.pl
Też zauważyłam wzrost wagi u kotki po sterylizacji. Zmieniliśmy karmę, troche więcej ruchu i zabaw i powoli walczymy z problemem u nas ta karma się sprawdza najlepiej
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-pol-28084-DOLINA-NOTECI-Rafi-Cat-Adult-z-tunczykiem-karma-dla-kotow-sterylizowanych-100g.html
-
- Informacje
-