Organizacje

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Teresa Rucińska

11 czerwca 2008, 20:40

Czy są jakieś organizacje które zajmują się morderstwami zwierząt? Bo zabili mi kota w marcu, potem kota mojej sąsiadce, potem psa mojej koleżance, potem kota mojemu wujkowi a w końcu kota i psa mojej kuzynce. Czy można z tym coś zrobić? Ja co do mojej sprawy mam podejrzanych bo niekiedy pewien "wandal" że się tak wyrażę ściagał z okna mi kota! A w końcu mógł go zabić. Pomocy! Tylko zwierzęta się marnują!;(:(
Awatar użytkownika
ania1985

13 czerwca 2008, 10:49

jest duzo organizacji na rzecz zwierzat. np. TOZ . ale jesli chodzi o to zeby morderca zwierzat , na dodatek nie zlapany na goracym uczynku, mial poniesc konsekwencje to obawiam sie ze bedzie ciezko. choc probowac mozna. niestety w polsce kary za zniecanie sie nad zwierzetami sa marne, i z reguly ludzie dostaja kary pieniezne jesli juz. o ile dobrze pamietam chyba jest do roku pozbawienia wolnosci, ale nie oszukujmy sie, komu by sie chcialo scigac z oskarzenia publicznego za morderswo kota. NIESTETY. przykladem niskich kar, jest grzywna dla mordercow niedzwiadka z parku narodowego, a przeciez to gatunek chyba chroniony. nie tak jak koty.
mimo to uwazam ze kazdy kto ma serce dla kotow, powinien walczyc na wszystkie mozliwe sposoby o ich dobro, bo w koncu to ludzie moga cos zmienic.
ODPOWIEDZ
  • Informacje