Posiadam 4 koty: Jiggę, sportka, Rudego i Wirusa. Wszystkie kocury tłuką się nawzajem... Sportek- po kastracji, Wirus- po kastracji, jedynie Rudy jeszcze nie i to on jest najgrzeczniejszy ze wszystkich !!!! Nie wywołuje bitw, nie jest chętny do walk... Sportek- ujdzie. Czasami go coś weźmie, ale jest spokojny. Ale Wirus... TERRORYSTA ! I on i Sportek mają aż rany od walk... Rudego nie tłucze, być może dlatego, że razem zostały mi podrzucone.
Nie wiem co z nimi robić. Wirus potrafi go zaatakować nawet w domu ( moje koty są wychodzące ) ! I tak zawzięcie się na tego Sporteczka rzuca, że...
Proszę, pomocy ! Jak pogodzić takie towarzystwo ?!
Po kastracji, a dalej wojny ! Pomocy...
Też mieliśmy problem atakowania przez wykastrowanego kocura drugiego domowego kota. Jest dużo lepiej. Spróbuj zbesztać agresora i zamykać go w transporterze/klatce ale tak żeby mu wygodnie było. Agresor powinien być zamknięty:
1. jak tylko zaczyna się czaić na drugiego kota (lub go zaatakuje jeśli się nie czai wcześniej),
2. tak żeby widział z zamknięcia kota którego chciał zaatakować,
3. nie za długo jednorazowo (ma się uspokoić).
Jak nie atakuje powinien dostawać nagrodę.
Wiem że nie wszystko z tego jest takie proste ale warto spróbować i samemu dojść do tego ile to jest nie za długo czy kiedy ma dostać nagrodę.
U nas agresor na początku bardzo często siedział w transporterze. Pierwsze efekty było widać po około tygodniu, nadal nie jest idealnie ale warto.
1. jak tylko zaczyna się czaić na drugiego kota (lub go zaatakuje jeśli się nie czai wcześniej),
2. tak żeby widział z zamknięcia kota którego chciał zaatakować,
3. nie za długo jednorazowo (ma się uspokoić).
Jak nie atakuje powinien dostawać nagrodę.
Wiem że nie wszystko z tego jest takie proste ale warto spróbować i samemu dojść do tego ile to jest nie za długo czy kiedy ma dostać nagrodę.
U nas agresor na początku bardzo często siedział w transporterze. Pierwsze efekty było widać po około tygodniu, nadal nie jest idealnie ale warto.
-
- Informacje
-