powracam z nowym malym pytankiem;P

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
ania1985

16 listopada 2009, 09:08

Jak może niektórzy zauważyli od długiego czasu nikogo nie molestuje moim przewrażliwieniem, a kizia mizia ma się świetnie ( odpukac) od ponad roku.
mam małe pytanko do forumowiczów, bo nawet nie bede zawracac głowy lekarzowi- nie ma czym - tylko chciałam się upełnic ( wybaczcie, taki chrakter)

wczoraj kicia bardzo bardzo bardzo szalała i zrobiła sobie przerwe uchylając pyszczek i wywalając trochę języka w ramach odpoczynku pozostając jeszcze w ferworze zabawy. nigdy nie otwierała. ale sama wiem ze to było normalne, bo ani jej brzuch nie pracował ani nic. była przeszczesliwa i zmeczona. a teraz moje inteligentne pytanie- zdarza sie tak waszym kotkom?
i drugie czy ZDROWEGO kotka nie nalezy doprowadzac do takiego stanu zmeczenia czy tez niech sie bawi ile chce?

moja kicia jest kotkiem wybadanym łacznie z rtg- także szczerze zaznaczam że o nic kotki nie podejrzeam nawet. pytanie zrodzilo się stąd ze wszedzie pisza ze w upały to takie normalne a mamy zime prawie . w koncu nie wiadomo czy to normalne czy nie do konca i jak sie poczyta o takim np zagadnieniu to jets duzy wielogłos.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

17 listopada 2009, 23:42

ziajanie u kota może występować i nie musi wcale oznaką choroby. Dzieje się to rzadko dlatego opiekunowie często kojarzą to z chorobą. Trzeba obserwować kiedy to się dzieje i nie nie ulegać panice. Jeśli częstotliwość wzrasta pokazać zwierzę lekarzowi. Jest to taki sam mechanizm jak u psa bardzo szybkiego oddania nadmiaru produkowanego ciepła.
Awatar użytkownika
ania1985

18 listopada 2009, 07:49

hehe czyli jak sie kot bawi niczym dziki pies to i ma prawo odsapnac jak piesek:)
no prosze, nawet sie nie spodziewalam ze Pan Dr odpisze mi tutaj:)
Dziekuje, pozdrawiamy:)
ODPOWIEDZ
  • Informacje