No to mi trochę ulżyło. nie bedzie mi tak bardzo szkoda, że nie moge jej mieć. Dzięki za dobre słowa
Rudzinek-Bazyl,Psotnica-Lola,wymarzony Jack i Kurczak Ralf
Kurde help! Zobaczyłam dzisiaj, że Jacki ma na grzbiecie między łopatkami jakąś ranę taka 1cm na 1 cm wygląda jak otarcie i nie wiem od czego albo sobie ją wydrapał, albo któreś go w zabawie za kark łapało bo to akurat takie miejsce gdzie się koty łapią albo może jakiś odczyn po zastrzyku ale chyba nie bo zastrzyk miał robiony w piątek więc jakby coś się miało zrobić to zrobiłoby się wcześniej Wczoraj jeszcze nic nie miał bo go czesałam i nie widziałam a zauważyłabym na 100%. Polałam mu to wodą utlenioną i chyba go zapiekło bo biegał jak szalony i ruszał skórą na grzbiecie, próbował lizać i drapać w tej chwili już tego nie rusza. Kurde no nie wiem co robić czy jechać z nim do weta czy poczekać do jutra i sprawdzić czy się będzie goić no nie wiem...
Moja Rysia miała cos podobnego, tylko to było swędzące - strasznie to wylizywała i drapała.
Jesli tego nie drapie poczekaj z wetem tylko obserwuj. Ja polecam psikać to oxycortem ( Rysiowi tym traktowałam ranę po kastracji - nie piecze) lub tak maścią antybiotykową sprzedawana w listkach - cos na pro... - będą wiedzieć w aptece. Dawałam to Rysi na jej ranę. Poza tym dostała kilka zastrzyków sterydowych ( ale ja swędziało)
Jesli tego nie drapie poczekaj z wetem tylko obserwuj. Ja polecam psikać to oxycortem ( Rysiowi tym traktowałam ranę po kastracji - nie piecze) lub tak maścią antybiotykową sprzedawana w listkach - cos na pro... - będą wiedzieć w aptece. Dawałam to Rysi na jej ranę. Poza tym dostała kilka zastrzyków sterydowych ( ale ja swędziało)
Mi się wydaje, że to może być jednak po tych zastrzykach... teraz sobie w necie poczytałam. Napisałam tez do Ani - hodowczyni może ona mi też coś podpowie. Jego to zacznie swędzieć bo każda gojąca się rana swędzi... Przed chwila próbował się podrapać i boję się, że to będzie takie błędne koło, że jak sie wygoi to znów rozdrapie. Zastanawiam się czy mu jakiegoś kaftanika nie założyć. Asia a ta maść to przypadkiem nie tribiotic? Bo ja mam to w domu i używam na rany i ma to super działanie.
No jednak się drapie i co przyschnie to rozdrapuje. Zrobiłam mu kubraczek z grubych rajstop w sensie wycięłam taki rękaw z tego i dwie dziury na przednie łapki i mu to nałożyłam, żeby nie drapał... Chyba jednak pojedziemy do weta bo boję się żeby nie zrobił mu się ropień z tego. Jak nie urok to sraczka!
Oczywiście ,że tribiotic. Jakims cudem wyszło mi na "pro"Hedwa pisze: Asia a ta maść to przypadkiem nie tribiotic?
Całkiem mozliwe,ze to uczulenie po zastrzyku. Tym bardziej,ze podaje sie je własnie pod skórę na karku. Jak będzie to rozdrapywał to trzeba będzie podać cos przeciwświądowego.
Kasiu, zasychajacy strupek pewnie go "ciągnie" i dlatego go swędzi.
Mysle,że obejdzie sie bez lekarza. Trzymam za to kciuki
Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie kolejnego kota...
Mysle,że obejdzie sie bez lekarza. Trzymam za to kciuki
Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie kolejnego kota...
Pora karmienia! Film pod tytułem szarańcza atakuje Uwielbiam ten moment jak one wszystkie się tak kotłują w oczekiwaniu na miski a tu jeszcze i tak jest łagodna forma oczekiwań
http://www.youtube.com/watch?v=9_dNl_xl ... e=youtu.be
Sprawdzałam rankę Jackiego i jak ją przestał drapać dzięki kubraczkowi to zaczęła wysychać i chyba się goi oby!
http://www.youtube.com/watch?v=9_dNl_xl ... e=youtu.be
Sprawdzałam rankę Jackiego i jak ją przestał drapać dzięki kubraczkowi to zaczęła wysychać i chyba się goi oby!
Kasiu, uwielbiam te chwile ! Nawet Mancia zamiauczała . Cudnie wiją się cudeńka! Lolcia nawet odstawiła swój popisowy numerek . A Diabeł rzeczywiście jest długi i chudy jak niteczka. Tucz go Kasiu, tucz!
Dzieki Twoim filmom czuję się, jakbym znała Twoje koty osobiscie, co sprawia,że emocjonalnie się z nimi związuję...
Dzieki Twoim filmom czuję się, jakbym znała Twoje koty osobiscie, co sprawia,że emocjonalnie się z nimi związuję...
-
- Informacje
-