Rudzinek-Bazyl,Psotnica-Lola,wymarzony Jack i Kurczak Ralf

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

CobraWro

13 czerwca 2012, 12:25

no to wesołe niespodzianki ;)... ja staram się Chice ze sobą wszędzie brać, więc jeszcze nie miała okazji zostać sama w domu przez kogoś doglądana...

a bodzenie głową jest śmieszne :)... ja to zaobserwowałem u Chici jak nad ranem mnie budzi 5 minut przed budzikiem ;)... najpierw bodzie głową a potem rozpłaszcza sie na kołdrze i traktorek ;)... a przy 4 kotach to dopiero musisz mieć ręce pełne miziania ;)
zoltazaba

15 czerwca 2012, 09:29

U nas przy czterech kotach, każdy futrzak wie, ze nie ma co marudzić i jak jest okazja to po prostu trzeba się ładować na kolana. Dzięki temu zawsze jest jakiś miły, mruczący kotek pod ręką. Pamiętam jak HSB był zachwycony, gdy trafił do nas Erwin, rozmruczany, przymilny, nakolankowy kotek. Gdy mówiłam HSB, ze szybko będzie miał przesyt i że taki kot na dłuższą metę jest meczący, nie wierzył mi. Teraz przyznaje mi rację, ale i tak kocha swojego synka :D
Hedwa

21 czerwca 2012, 09:35

Udało mi się dopaść kompa więc się odzywam :) Dostaliśmy dziś siatkę na balkon więc prawdopodobnie w weekend wielkie montowanie! Już się nie mogę doczekać i koty pewnie też. Zamówiliśmy trochę większą i resztę, która nam zostanie postanowiliśmy wykorzystać na osiatkowanie okna w drugim pokoju :). Bazylowi strasznie wypada sierść - puch i te dłuższe włosy. Mam nadzieję, że nie wyłysieje :? może to tylko sezonowa zmiana ofutrzenia ? Gdzieś kiedyś czytałam, ze o tej porze roku MCO zmieniają futro.
A teraz historia o tym jak Jack postanowił udowodnić mi, że zmieści się w małej misce :D

Zmieszczę się czy się nie zmieszczę?
Obrazek
Może tak mi będzie wygodnie?
Obrazek
A może tak?
Obrazek
Tylko co mam zrobić z tym ogonem? Chyba musi tak zostać....
Obrazek
Duża jak myślisz teraz jest ok?
Obrazek
Chyba tak więc można zapaść w głęboki sen
Obrazek
ZzZzZzZzZz...
Obrazek

A tak wyglądam jak już się wyśpię :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Hedwa

21 czerwca 2012, 14:37

No to jeszcze troszkę brzydalka Bazylka i Lolci

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dobbinka

21 czerwca 2012, 14:39

Jack udowodnił tezę, że kot jest cieczą - przyjmuje kształt naczynia, w którym się znajduje:).

A te wibrysy na pół metra... Rozmarzyłam się.
Hedwa

21 czerwca 2012, 14:45

:lol: To prawda chyba nie ma takiego miejsca w, które kot się nie wpasuje :lol: Mam jeszcze filmik z tym jak się gnieździ skubany w tej misce muszę wrzucić :D
CobraWro

21 czerwca 2012, 14:52

no nieźle :)... Chica póki co jeszcze jest ciałem stałym a nie cieczą;)
Hedwa

21 czerwca 2012, 15:03

Filmik
http://www.youtube.com/watch?v=pmrKC9OG ... e=youtu.be

A tu jeszcze coś w temacie :lol: :lol:

Obrazek
zoltazaba

21 czerwca 2012, 15:05

U nas na pewno Erwin bez problemu wszędzie sie wpasuje. Elza uwielbia wszelkie pudełka i pierwsza tam wskakuje. Za to Hans nawet nie bardzo potrafi zwinąć się w kłębek- jest taki sztywny.
Jacki jest niesamowity.
Bazyl wcale nie jest brzydal. To Hans ma dożywotnio tytuł brzydala forumowego :twisted:
Hedwa

21 czerwca 2012, 15:17

E tam Hans z brzydkiego kociątka przeobraził się w pięknego mężczyznę :roll:
asia od Rysia

21 czerwca 2012, 16:07

Mówcie, co chcecie, ale z Hedwowych kotów, to jednak Bazylek jest moim faworytem :wink: Chociaż Lola i Młody sa zadziwiające...
A Hans rzeczywiście ma podejrzanie "złamany" nosek. Kto wie, może ma mainkunowe korzenie... 8)
Awatar użytkownika
Esme

22 czerwca 2012, 10:30

Ajajajaj.... :shock: :shock: :shock:
Hedwa

22 czerwca 2012, 10:46

:)
Asia Młody to już nie taki młody 3 lipca mu rok strzeli :D Bazyl teraz śmiesznie wygląda bo rosną mu za uszami takie pejsy :lol: na zdjęciach tak tego nie widać ale w domu jak na niego patrzę to śmiać mi się chce :lol: Może się w końcu chłopina zacznie ofutrzać :roll:
Awatar użytkownika
Furia i Afera

22 czerwca 2012, 21:06

Moją faworytką jest zdecydowanie Lola, tuż za nią Mancia, a potem dopiero ex aequo chłopcy.
Hedwa

25 czerwca 2012, 10:46

Hej!
Udało się! Mamy zamontowaną siatkę! :) W sobotę walczyliśmy z montażem od 18 do północy :D ale wyszło całkiem nieźle i jestem dumna z uzyskanych efektów :) Koty są mega szczęśliwie i siedzą na balkonie całymi dniami czając się na ptaszki :lol: Zwłaszcza chłopcy bo Lola jest strasznie płochliwa i przy najdrobniejszym hałasie ucieka do domu. Musi się dziewczynka przyzwyczaić :roll: Mancia też jakoś niespecjalnie interesuje się wychodzeniem. Ona woli być drapana za uchem niż chodzić po półkach i obserwować to co się dzieje na zewnątrz :D. Pozostało nam jeszcze zamontowanie półek na ścianach bocznych no i marzy mi się ta konstrukcja z konarów drzew ale wszystko w swoim czasie :roll:
No to teraz troszkę balkonowych chłopaków :)

Na początku siatka :D
Obrazek
i szczęśliwi chłopcy :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ
  • Informacje