Rudzinek-Bazyl,Psotnica-Lola,wymarzony Jack i Kurczak Ralf

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

asiryś

19 września 2012, 17:35

Wyściskaj Lolcię ( zmarzniętą )od cioci Asi :wink:
Miałam spytać: czy Bazylek nadal ma te drgawki? Czy to rzeczywiście związane było z intensywnym wzrostem i dojrzewaniem?

A tak w ogóle życzę powodzenia na wystawie ( Jack będzie występował w kategorii "młodzież" ?), w dokacaniu i być może załozeniu hodowli MCO. Ale najpierw przecież musicie wybudować piękny dom... :wink: ( żeby kicie miały wolierę)
Hedwa

19 września 2012, 19:26

Asiu z drgawkami się uspokoiło. Miewa je ale bardzo rzadko i słabe na tyle, że w ogóle się już nimi nie przejmuję :) Lolcię wyściskałam! :)
asiryś pisze:A tak w ogóle życzę powodzenia na wystawie ( Jack będzie występował w kategorii "młodzież" ?), w dokacaniu i być może załozeniu hodowli MCO. Ale najpierw przecież musicie wybudować piękny dom... :wink: ( żeby kicie miały wolierę)
Dziękuję! Jack będzie w klasie otwartej i będzie walczył o certyfikat na premiora o ile dobrze to wszystko rozumiem :lol: Młodzież to już nie jest bo w końcu rok skończony w lipcu ;) Co do domu to powoli zaczynamy się rozglądać za działkami ;) Postanowienie co do budowy domu i założenia hodowli jest mocne, plany w miarę dość dobrze dopracowane więc pozostaje wziąć się za realizację :). Będziecie tu ze mną przeżywać te wszystkie wydarzenia to mogę obiecać :lol: będę się wszystkim na bieżąco dzielić :)
Hedwa

20 września 2012, 10:04

Wczoraj napudrowałam diabła a dziś będziemy się kąpać :roll: a to efekt pudrowania :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś postaram się dopaść resztę kociego stada i porobić im jakieś fotki :)
asiryś

20 września 2012, 10:12

Cudny ! Siwogrzywy 8) ( taką mu ksywę własnie wymyślilam :D ). Mięciutki jak baranek :)
Czekam na kolejne zdjęcia...
Hedwa

20 września 2012, 12:12

Ok udało się :) nawet Manci cudem zrobiłam ale tylko 2 bo reszta nie wyszła ( dziewczynka cały czas mi uciekała :evil: ). Ona to ma alergię na aparat :lol: zrobiłam jej dziś chyba z 30 zdjęć z czego większość to zamazana plama :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Seiti

20 września 2012, 12:41

O o o! mój faworyt! Jaki on piękny... nie wyobrażam sobie by jakiś inny śmiał go pokonać na wystawie. Te złoto-zielone oczy...(dobrze odróżniam kolory?)
Hedwa

20 września 2012, 12:53

Seiti dobrze odróżniasz kolory :lol: Z kastratami na wystawie jest lepiej bo wystawianych jest ich mało więc automatycznie szanse na wygrane się zwiększają :lol: choć uważam, że moje kocię najgorsze jeśli chodzi o typ nie jest. Może mu bym jedynie trochę poprawiła rozstaw uszu bo mu się odrobinę rozjechały na boki :lol: do reszty się nie mogę przyczepić bo jest ok. Wszystko i tak będzie zależało od sędziego i jego widzimisię :D
asiryś

20 września 2012, 13:08

Hedwa pisze:Wszystko i tak będzie zależało od sędziego i jego widzimisię :D
Słyszałam,ze dużo zależy też od układów/układzików... :?
Ilekroć na niego patrzę, zawsze się uśmiecham. Jego uroda jest tak niezwykła...taka niekocia :lol: A uszy? U MCO powinny być pionowo w górze?
A mojego faworyta Bazylcia nie bierzesz na wystawę? Kasia BE :evil: On na pierwszym swoim zdjęciu wygląda jak maskoteczka :D . Jest naprawdę słodki. No i ta mina wiecznego kociaka. Uwielbiam go.
Mancia, tak jak moja Mysza- nie cierpi fotografowania.Ładna jest, choć wiek niewątpliwie po niej widać...
Lolciu, jesteś słodką panienką wyjątkowej urody ! Też nadawałabyś się na wystawę. Podium gwarantowane!
Hedwa

20 września 2012, 13:24

Asiu generalnie powinno być tak, że odległość pomiędzy uszami powinna być taka jak szerokość ucha u podstawy i powinny być osadzone wysoko a nie rozjechane na boki :lol: Co do układzików to pewnie jakieś są co czasem widać chociażby po tym, że duuużo gorszy w typie kot wygrywa z lepszym ;) i to wtedy jest na tyle rażące, że nie trzeba być specjalistą od standardu rasy żeby zauważyć, że coś jest nie halo :lol: Ja tam jadę po to żeby głównie dobrze się bawić, poznawać ludzi, podziwiać koty a co będzie z tytułami to zobaczymy jakoś specjalnie się nie spinam i nie nastawiam na sukcesy :). Wychodzę z założenia, że lepiej się miło rozczarowywać :roll: :lol:
Seiti

20 września 2012, 16:29

A to on bez jajeczny jest. Uroniłam łezkę nad jego męskością i brakiem możliwości spłodzenia równie pięknych, cudownych, uroczych, majestatycznych kiciusiów.
A to nie było tak: lepiej się miło zaskoczyć niż gorzko rozczarować? ;)
Hedwa

20 września 2012, 16:55

Seiti a no jajek u niego brak :D On by był kocurem hodowlanym gdyby nie to, że miał przepuklinę i to w sumie na moje szczęście bo inaczej bym go nie miała a strasznie mi się dymas marzył :roll: W ogóle było całe zamieszanie z poszukiwaniem przeze mnie takiego kocurka ale to musiałabyś się cofnąć kilka stron wstecz i poczytać :lol:
Seiti pisze: A to nie było tak: lepiej się miło zaskoczyć niż gorzko rozczarować? ;)
Może i tak :lol: :oops:
Seiti

20 września 2012, 17:04

Wstrętna przepuklina! Nie wybaczę jej, nigdy!
Hedwa

20 września 2012, 17:11

:lol: :lol:
Seiti

20 września 2012, 20:16

Zakochałam się w Twoim kocie. Szkoda, że nie mogę mieć takiego :cry:
Hedwa

20 września 2012, 20:29

Seiti a dlaczego nie możesz?
ODPOWIEDZ
  • Informacje