Elitka ma 11 miesiecy i juz 4 ruje;/ Ehhh, teraz jest chyba najbardziej pobudzona, ten stan trwa juz 7dni..zachowuje sie naprawde glosno i "napastliwie"...zawsze byla przez nas bardzo rozpieszcana, ciagle na kolanach, ciagle glaskana i przytulana...teraz z wiadomych wzgledow nie mozna jej tego dac? Czy ona moze poczuc sie przez nas odrzucona? Zupelnie nie wiem jak z nia postepowac, zupelnie ignorowac aby sie troche uciszyla czy pomimu glosnych jekow czasem poglaskach i przytulic??
Chlopak ma do mnie pretensje ze ogole ja "olewam", ale ja chce tylko zeby jak najszybciej wrocila do siebie!!! Co robic??
ruja-co lepsze?
- Kasia i Maniuś
Moja mama ma kotkę i kiedy ta miała rujkę, faktycznie zrobiła się dużo bardziej przymilna i domagała się głaskania. Ale z tego co ja wiem to mamuśka faktycznie głaskała ją dużo po łepku i grzbiecie, tak aby nie dotykać jej brzucha (gdyż wtedy była gotowa do krycia)
hmmm...no tak, tylko teraz Elitka jest w takim stanie ze nawet glaskanie w glowke i grzbiet powowduje u niej taka "euforie" Nie chce zeby czula sie odrzucona, ale sama nie wiem co robic zeby tak sie nie czula...
Drap ją pod bródką i za uszami. Wiekszość kotów kocha drapanie noska na wysokości oczu.
Możesz zabawiać ją piórkiem, laserkiem (tylko uważąj na oczy ) to odwraca uwagę i uspokaja.
Wystrzegaj się głaskania po grzbiecie, a wszczególności blisko ogona. Niektóre kotki reagują tak również na drapanie po szyi (od góry), bo to jest miejsce gdzie kocury je chwytają ząbkami podczas amorów.
Możesz zabawiać ją piórkiem, laserkiem (tylko uważąj na oczy ) to odwraca uwagę i uspokaja.
Wystrzegaj się głaskania po grzbiecie, a wszczególności blisko ogona. Niektóre kotki reagują tak również na drapanie po szyi (od góry), bo to jest miejsce gdzie kocury je chwytają ząbkami podczas amorów.
Amika - strasznie Ci dziekuje, podzialalo
Rzeczywiscie najlepsze okazalo sie zrocenie uwagi Elitki do zabawy-od razu pokazala jaka jest naprawde, bawila sie jak zwykle, polowala na mnie, super sie bawilismy...a potem byla tak zmeczona ze juz tylko usnela...naprawde Bardzo bardzo Ci dziekuje
Rzeczywiscie najlepsze okazalo sie zrocenie uwagi Elitki do zabawy-od razu pokazala jaka jest naprawde, bawila sie jak zwykle, polowala na mnie, super sie bawilismy...a potem byla tak zmeczona ze juz tylko usnela...naprawde Bardzo bardzo Ci dziekuje
Oczywiscie, szybciutko sie umowimy
Mielismy to juz zrobic 3miesiace temu, tylko niestety zawsze cos stawalo na przeszkodzie, albo wlasnie niespodziewna ruja, problemy skorne lub poprostu urlop Pana weterynarza
Ale teraz juz napewno sie postaramy zeby sprawnie sie to odbylo
Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
Mielismy to juz zrobic 3miesiace temu, tylko niestety zawsze cos stawalo na przeszkodzie, albo wlasnie niespodziewna ruja, problemy skorne lub poprostu urlop Pana weterynarza
Ale teraz juz napewno sie postaramy zeby sprawnie sie to odbylo
Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
-
- Informacje
-