sikająca kotka
Moja kotka jest niewysterylizowana. I jest problem z sikaniem! od kiedy pojawiła sie pierwsza ruja kotka namietnie oddaje mocz na dywan. Nie na rzeczy czy meble ale na dywany. Pozostałe potrzeby załatwia do kuwety. Więc nie wiem o co chodz. Piasek czysty, innych kotów brak więc co? Czy sterylizacja pomoże?
Witam. Moja kociczka byla jedną z 7 kotów w domu z ogrodem. Teraz juz sama i zaczęła sikać w kuchni, ma dwa ulubione miejsca, sika po meblach i pod.. a ja dostaje szału i wyciągam to siusiu ręcznikami jednorazowymi, ale na pewno wszystkiego spod mebla nie wyciągam. jak oduczyc? Moze macie jakies sprawdzone sposoby??
Moja kota ma 6 lat jest niewychodząca
i też sika już się z tym pogodziłam wszystko z nią jest oki nie robi tego nagminnie ale jeśli już to zawsze w nocy
a dywany z długim włosem typu shaggy koty bardzo lubią dobrze się w nich grzebie mój po 2 miesiącach poszedł na strych:(
i też sika już się z tym pogodziłam wszystko z nią jest oki nie robi tego nagminnie ale jeśli już to zawsze w nocy
a dywany z długim włosem typu shaggy koty bardzo lubią dobrze się w nich grzebie mój po 2 miesiącach poszedł na strych:(
-
wredna jest moja na szczesnie nic takiego nie robi, chociaz czasami jak sie wkurzy to idzie sikac do wanny (mimo, ze bez problemu mogla wyjsc na dwor)
-
A u lekarza z nią byłaś? Może być tak, że może nie trzymać moczu, coś na zasadzie nie trzymające zwieracze.
Mam ten sam problem.. Moje dwie kotki pomimo wykonanej sterylizacji znaczą teren.. ale tylko jedno piętro w domu (to, na którym nie mogą przebywać - moja mama je stamtąd goni). Czy to może być ze stresu? Czy chęć zaznaczenia "zakazanej przestrzeni"?
Ja miałam problem z kocicą i sikaniem jak miała dostać 1 ruje. Koty adoptowałam ze schroniska i miały mieć po 4 miesiące okazało się, że miały ponad siedem. Jak oswoiły się z nowym domem kocica zaczęła sikać... Nie wiedziałam na początku o co chodzi ale potem dostała ruję. Po sterylizacji problem minął. Był tylko jeden przypadek, że znów się zsikała. Mieliśmy wtedy gości z dzieckiem na parę dni a ona nadal bała się obcych no i się zlała w kącie pokoju, pierwszego dnia ich pobytu. Potem się uspokoiła. U mnie było to spowodowane stresem.
Witam.
Miałam podobny problem z moi kotem.Miał wtedy 8 lat.Upodobał sobie miejsce do siusiania przy drzwiach wejściowych.Trwało to około roku zanim postawiliśmy diagnozę co było przyczyną takiego zachowania.Otóż kot miał kamień w pęcherzu moczowym i dlatego sie tak zachowywał.Po operacji (usunięciu kamienia) wszystko minęło jak" ręką odjął" i do dnia dzisiejszego nigdy mu się nie przydarzyło zrobić siku poza swoją kuwetą Uważam, że na 99% zachowanie takie kota jest spowodowane problemami zdrowotnymi.
Miałam podobny problem z moi kotem.Miał wtedy 8 lat.Upodobał sobie miejsce do siusiania przy drzwiach wejściowych.Trwało to około roku zanim postawiliśmy diagnozę co było przyczyną takiego zachowania.Otóż kot miał kamień w pęcherzu moczowym i dlatego sie tak zachowywał.Po operacji (usunięciu kamienia) wszystko minęło jak" ręką odjął" i do dnia dzisiejszego nigdy mu się nie przydarzyło zrobić siku poza swoją kuwetą Uważam, że na 99% zachowanie takie kota jest spowodowane problemami zdrowotnymi.
Witam.
-
- Informacje
-