Zabezpieczenie balkonu

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

mrukotka
Kontakt:

15 kwietnia 2007, 15:28

Witam wszystkich :D Chcę "odświeżyć " temat zabezpieczeń balkonów dla naszych kochanych futerek. Wiem, że temat już się na forum pojawiał, ale chyba dosyć dawno, a przecież znowu wiosna i problem dotyczący bezpieczeństwa kotów na balkonach jest jak najbardziej aktualny :!: Zatem pytanie do właścicieli kotów w Krakowie - czy znacie jakieś firmy (sprawdzone), które można polecić :?: Ja osobiście jestem zainteresowana nie siatką rybacką, ale raczej trwalszą formą zabezpieczenia w postaci np. ocynkowanego drutu. Będę wdzięczna :) za każdy namiar, a może i inni też skorzystają :lol: Wątek polecam szczerze tym zakoconym, którzy jeszcze nie zdają sobie sprawy jak ważne jest takie zabezpieczenie :idea: Sama mam koty od paru lat i dopiero ubiegłoroczny wypadek (mój kocio wypadł z II piętra) uświadomił mi jaka byłam nierozsądna :cry:
Liczę na Was :!:
Awatar użytkownika
kiweron

30 maja 2007, 23:01

szczerze mówiąc ja na swoją odpowiedzialność Belli na balkon nie wypuszczam. Mama często ją bierze ale z warunkiem, że będzie jej pilnować. Natomiast kotka naszej znajomej wyskoczyła z 4 piętra i miała pryśniętą łapę. Od tej pory bardzo uważamy.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

31 maja 2007, 23:30

pani Ewo proszę ten cytat wkleić w dziale ogłoszenia , podwiesimy te namiary do tego człowieka, tutaj nie można takich rzeczy umieszczać.
Awatar użytkownika
ewa1003
Kontakt:

01 czerwca 2007, 09:17

ok przepraszam nie wiedzialam :oops:
Awatar użytkownika
kociaczek250
Kontakt:

10 czerwca 2007, 18:17

Mój ojciec zabezpieczył balkon plastikową siatką tylko do wysokości barierki, dlatego trzeba kotka pilnować, kiedy wychodzi na balkon. Boję się, że może się wspiąć po tej siatce i wyskoczyć... :( . Kotek jeszcze na szczęście nie próbował tego robić, ale i tak nie będę go nigdy wypuszczać bez nadzoru na balkon... nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś mu się stało :( .
mrukotka
Kontakt:

10 czerwca 2007, 18:30

Kociaczku250 :!: Lepiej zabezpieczcie ten balkon w całości. Ja już to zrobiłam i nareszcie nie boję się, że coś się stanie...tak jak w tamtym roku...wystarczy chwila nieuwagi i może być już za późno. Nie sprawdzaj (tak jak ja) naszego przysłowia: mądry Polak po szkodzie...Po osiatkowaniu balkonu wiem, że koty są bezpieczne i mogą ile chcą cieszyć się balkonem, spacerowaniem po barierce i wyglądaniem na ptaki i owady :P
ODPOWIEDZ
  • Informacje