Zmiana koloru oczu??

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Annie
Kontakt:

16 października 2007, 12:59

Przyglądam się od jakiegoś czasu mojej kici i mam wrażenie, że zmienia się jej kolor oczu.

Spojrzenie na kolory to dość indywidualna sprawa, ale postaram się w dość wiernie opisać o co mi chodzi.

Kicia generalnie ma oczy koloru średni brąz/wyblakły miedziany :D a ostatnio zauważyłam, że wokół samej źrenicy zaczyna się robić taka pięknie kocio-zielona obwódka.

Zastanawia mnie czy nie zwróciłam na to wcześniej uwagi, czy to się pojawiło.
Zdziwiło mnie to bo moja poprzednia kicia od samego początku do końca miała piękne zielone oczy.

Czy 5 miesięcznej kici może zmienić się kolor oczu??

Pozdrawiam Anka i Luna :D
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

16 października 2007, 22:14

oczywiście, że w trakcie życia może kolor oczu ulegać zmianie.
Awatar użytkownika
kiweron

17 października 2007, 23:32

Moja Bella na samym początku miała oczka w kolorze oceanu, śliczne niebieskie. Teraz ma piwne.
Awatar użytkownika
Annie
Kontakt:

18 października 2007, 10:16

A kiedy Belli tak się zmienił kolorek. Jak była mała czy już jako dorosłej kici??

Ja tak liczyłam, że moja mała zachowa dziwny kolor oczu, bo bardzo fajnie z tym wygląda :lol: , zresztą całą resztę ma dziwną, we wszystkich kolorkach i wzorkach. 8)

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Lucyfrecja
Kontakt:

19 października 2007, 15:05

Maleństwa, jak niemowleta zmieniają kolor oczu chyba koło 8 tygodnia, jakoś tak. Moja kicia ma teraz ok. 3 miesięcy, ale cały czas coś tam jej sie w oczkach troszkę zmienia (przynajmniej takie mam wrazenie;))
Awatar użytkownika
Borysek

14 czerwca 2008, 11:46

Pola przez długi czas miała miodowożółty kolor oczu. Z upływem czasu zmienił (zmienia) się jej na jasnooliwkowy 8)
Julka&L
Kontakt:

09 lipca 2008, 16:10

Moja kicia jest trochę mieszanym kotem, coś na kształt syjama, co przyznała i pani na przystanku, gdy ją transportowałam do domu, i pan w sklepie zoologicznym na osiedlu, gdzie kupowałam dla niej różne rzeczy, jednak nie do końca. Sąsiad, który ma rasowego syjama powiedział, że to raczej coś na kształt rosyjskiego syjama, ja akurat się nie znam, ale wiem, że rosyjskie koty mają szarą sierść, taką jak Luna (Prawie cała szara, oprócz białych skarpetek, trochę białego futerka pod szyją i na brzuchu). I w związku z tym pomieszaniem ras ma bardzo dziwny kolor oczu - szaro-zielony. Ale nie takie zwykłe, ponieważ wokół źrenicy ma bardziej zielone, później wokół biegnie łamana linia, a gdzie później od połowy oka zmienia się w bardziej szare. Nie wiem, czy bardziej się zmieni ten kolor, ale mam nadzieję, że nie, ponieważ ten widok jest dla mnie naprawdę nowością :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje