Ja Ci się nie dziwie, ale i zazdroszczęvampirre_69 pisze:Jestem strasznie zestresowana
Znajda możliwe , że w ciąży proszę o pomoc :(
- Furia i Afera
-
I mam złe wieści , jedna z najgorszych niedziel jakie miałam
Kotka ciężarna zwiała
Nikt jej nie widział i nigdzie jej niema
Kotka na którą czekałam miesiąc też nie przyjechała bo właścicielce się auto popsuło
W dodatku wpakowałam się w kotkę z 3 małymi , zostałam wzięta szantażem " Jak ty ich nie bierzesz to jadę wyrzucić male z matką"
Jak zwykle się wpakowałam , jak jeszcze znajdzie się tamta a mam nadzieję że tak to już w ogóle będzie genialnie .
Mam aktualnie w domu 3 małe i 2 dorosłe koty .
ok. 13 września kotki będą do oddania ale nie wiem czy cala 3 czy tylko 2 .
Matka też będzie poszukiwać domu prawdopodobnie bo właścicielowi jej nie oddam po tym wszystkim a jak odchowa małe to chcę ją z powrotem .
W zwykłej lecznicy weterynaryjnej można wysterylizować kotkę czy lepiej w jakiejś klinice dla zwierzaków ?
Tak to właśnie jest jak się ma miękkie serce to trzeba mieć tył*k twardy .
I małe pytanie jek wstawić to zdjęcia bo bym pokazała małą z maluszkami .
Mają parę godzin 8-12
Kotka ciężarna zwiała
Nikt jej nie widział i nigdzie jej niema
Kotka na którą czekałam miesiąc też nie przyjechała bo właścicielce się auto popsuło
W dodatku wpakowałam się w kotkę z 3 małymi , zostałam wzięta szantażem " Jak ty ich nie bierzesz to jadę wyrzucić male z matką"
Jak zwykle się wpakowałam , jak jeszcze znajdzie się tamta a mam nadzieję że tak to już w ogóle będzie genialnie .
Mam aktualnie w domu 3 małe i 2 dorosłe koty .
ok. 13 września kotki będą do oddania ale nie wiem czy cala 3 czy tylko 2 .
Matka też będzie poszukiwać domu prawdopodobnie bo właścicielowi jej nie oddam po tym wszystkim a jak odchowa małe to chcę ją z powrotem .
W zwykłej lecznicy weterynaryjnej można wysterylizować kotkę czy lepiej w jakiejś klinice dla zwierzaków ?
Tak to właśnie jest jak się ma miękkie serce to trzeba mieć tył*k twardy .
I małe pytanie jek wstawić to zdjęcia bo bym pokazała małą z maluszkami .
Mają parę godzin 8-12
Kocice możesz wysterylizować w każdej lecznicy. Każdy weterynarz robi takich zabiegów po kilka dziennie więc spokojnie.
Kotki możesz ogłaszać na tych stronach, o których Ci wcześniej pisałam.
A co na to wszystko tata?
Co do fotek, musisz je najpierw wrzucić na jakiś portal fotograficzny np fotosik.pl. Potem klikasz w wybrane zdjęcie. Pod zdjęciem jest taki mały podpis: pobierz kody. Klikasz. Pojawi Ci się okno z różnymi kodami, zaznaczasz ścieżkę: miniaturka na forum, robisz kopiuj, a potem wklejasz w treść swojej odpowiedzi.
Kotki możesz ogłaszać na tych stronach, o których Ci wcześniej pisałam.
A co na to wszystko tata?
Co do fotek, musisz je najpierw wrzucić na jakiś portal fotograficzny np fotosik.pl. Potem klikasz w wybrane zdjęcie. Pod zdjęciem jest taki mały podpis: pobierz kody. Klikasz. Pojawi Ci się okno z różnymi kodami, zaznaczasz ścieżkę: miniaturka na forum, robisz kopiuj, a potem wklejasz w treść swojej odpowiedzi.
- Furia i Afera
vampirre_69 oj dziewczyno Ty to masz przygody! Jedna kotka ucieka, druga się pojawia i to jeszcze z małymi - tacie to ja współczuje
Oj, mamy tu przykład wielkomiejskiego optymizmu. Wcale nie każdy, moja droga. Znam takich, którzy by się nie podjęli nawet, w mniejszych miasteczkach i na wsiach to raczej trzodę leczą, a kot czy pies to NAJWYŻEJ na wściekliznę zaszczepią.zoltazaba pisze:Kocice możesz wysterylizować w każdej lecznicy. Każdy weterynarz robi takich zabiegów po kilka dziennie więc spokojnie.
-
To mam nowe informacje .
Kotka znalazła się wczoraj ale nie mogę jej mieć w domu bo kotka z małymi i tak jest strasznie zestresowana obecnością kocurka , małe wyniosła za łóżko .
Znajda jest na działce w altance , ma tam dobrze ale brak towarzystwa [ Na działkę chodzę codziennie bo mam tam 2 psy ]
W tym tygodniu przyjedzie do mnie ta kotka na którą czekam od miesiąca ...
Zdecydowałam , że nie dam rady mieć tyle kotów i zacznę szukać domu dla znajdy oraz mamy i małych i tu prośba do was - powiedzcie mi czy lepiej oddać kotki jakiejś fundacji , która znajdzie im domki czy szukać domu sama ?
Chcę aby kotki trafiły w dobre ręce bo na to zasługują a ja nie dam rady mam aktualnie w domu 2 dorosłe oraz 3 małe kotki + kotka na działce a trzymanie kotki z małymi i kocura w jednym domu to też nie najlepszy pomysł bo za niedługo znów pojawią się maluszki
Z jaką fundacją ewentualnie najlepiej się skontaktować ?
Kotka znalazła się wczoraj ale nie mogę jej mieć w domu bo kotka z małymi i tak jest strasznie zestresowana obecnością kocurka , małe wyniosła za łóżko .
Znajda jest na działce w altance , ma tam dobrze ale brak towarzystwa [ Na działkę chodzę codziennie bo mam tam 2 psy ]
W tym tygodniu przyjedzie do mnie ta kotka na którą czekam od miesiąca ...
Zdecydowałam , że nie dam rady mieć tyle kotów i zacznę szukać domu dla znajdy oraz mamy i małych i tu prośba do was - powiedzcie mi czy lepiej oddać kotki jakiejś fundacji , która znajdzie im domki czy szukać domu sama ?
Chcę aby kotki trafiły w dobre ręce bo na to zasługują a ja nie dam rady mam aktualnie w domu 2 dorosłe oraz 3 małe kotki + kotka na działce a trzymanie kotki z małymi i kocura w jednym domu to też nie najlepszy pomysł bo za niedługo znów pojawią się maluszki
Z jaką fundacją ewentualnie najlepiej się skontaktować ?
- Furia i Afera
Moja droga opiekunko stada kotów
Ja radziłabym jednak kontakt z fundacją, oni znają się na rzeczy!
Szkoda, ze nie jesteś z Krakowa, bo tu mamy taka jedną fajną, ale pogmerałam w internecie i znalazłam to np:
http://www.przyjacieledlazwierzat.com/adopcje/
Ja radziłabym jednak kontakt z fundacją, oni znają się na rzeczy!
Szkoda, ze nie jesteś z Krakowa, bo tu mamy taka jedną fajną, ale pogmerałam w internecie i znalazłam to np:
http://www.przyjacieledlazwierzat.com/adopcje/
-
Dzięki , pokombinuję
a tu zdjęcia znajdy i 2 maluszków potem dodam matkę i 3 kociaka
http://nk.pl/#profile/39168728/gallery/album/2
Właśnie tam napisałam , jeśli nie odpiszą to będe dzwonić jeszcze dzisiaj
a tu zdjęcia znajdy i 2 maluszków potem dodam matkę i 3 kociaka
http://nk.pl/#profile/39168728/gallery/album/2
Właśnie tam napisałam , jeśli nie odpiszą to będe dzwonić jeszcze dzisiaj
- Furia i Afera
Niestety nie mam naszej klasy
-
Jutro idę porozmawiać z mamą kolegi bo ona należy do jakiejś fundacji i sama mówiła , że może znaleźć dom dla psa którego przygarnęliśmy jakiś czas temu więc może i z kotami pomoże
-
Kobieta zalogowana na Dogomani powiedziała mi co do kotki z małymi , że lepiej było by UŚPIĆ małe póki jeszcze nie widzą ;/
Dziękuję ale nie nie brałam ich po to , żeby teraz je zabić ...
Domku szukamy tam dla Pieska z działki znajdy .
Dziękuję ale nie nie brałam ich po to , żeby teraz je zabić ...
Domku szukamy tam dla Pieska z działki znajdy .
- Furia i Afera
Bez komentarza
-
To teraz mam nowe info.
Kotka znajda ma na imię Cleo [ od Cleopatra] ma świetny charakter i zostawiam ją sobie .
Mała kotka , na którą czekałam miesiąc jest u mnie i nazywa się Atena
Matka z małymi jutro zostanie wyniesiona na działkę do altanki ponieważ pojawila się Atena i wszystkie są w okropnym stresie a Cleo przyjdzie do mnie
Mój kocurek strasznie ostatnio schudł i zaczyna dziczeć , dzisiaj nawet syczał na mnie a wcześniej był piszczoszkiem . dla tego też podjęłam taką decyzję .
Mam problem z małą Ateną - jest strasznie bojaźliwa , nie lubi głaskania , boi się podejść a jak biorę ją na ręce to miałczy , w dodatku syczy na Pisie [ mame z małymi ] i Simbe [ kocurka mojego ] I NIE CHCĘ JEŚĆ SUCHEJ KARMY !!
Prosze niech mi ktoś powie co mam robić
Mam ogromny mętlik w głowie co do zwierzaków sama nie wiem co mam robić , mam na utrzymaniu 7 kotów !!
a nie 3 jak to miało być na początku i już o to się martwiłam .
Małe mają już 6 dni i wygląda na to , że mam 2 czarne kotki oraz 1 kocurka szarego w prążki .
Nie uśpię maluszków bo nie po to im życie ratowałam ...
Boję się , że chcąc zrobić dobrze dla małych i ich mamy zrobiłam źle dla mojego kochanego kociaka
Ps. Może mi ktoś napisać jak dodać tu zdjęcia ??
Kotka znajda ma na imię Cleo [ od Cleopatra] ma świetny charakter i zostawiam ją sobie .
Mała kotka , na którą czekałam miesiąc jest u mnie i nazywa się Atena
Matka z małymi jutro zostanie wyniesiona na działkę do altanki ponieważ pojawila się Atena i wszystkie są w okropnym stresie a Cleo przyjdzie do mnie
Mój kocurek strasznie ostatnio schudł i zaczyna dziczeć , dzisiaj nawet syczał na mnie a wcześniej był piszczoszkiem . dla tego też podjęłam taką decyzję .
Mam problem z małą Ateną - jest strasznie bojaźliwa , nie lubi głaskania , boi się podejść a jak biorę ją na ręce to miałczy , w dodatku syczy na Pisie [ mame z małymi ] i Simbe [ kocurka mojego ] I NIE CHCĘ JEŚĆ SUCHEJ KARMY !!
Prosze niech mi ktoś powie co mam robić
Mam ogromny mętlik w głowie co do zwierzaków sama nie wiem co mam robić , mam na utrzymaniu 7 kotów !!
a nie 3 jak to miało być na początku i już o to się martwiłam .
Małe mają już 6 dni i wygląda na to , że mam 2 czarne kotki oraz 1 kocurka szarego w prążki .
Nie uśpię maluszków bo nie po to im życie ratowałam ...
Boję się , że chcąc zrobić dobrze dla małych i ich mamy zrobiłam źle dla mojego kochanego kociaka
Ps. Może mi ktoś napisać jak dodać tu zdjęcia ??
-
- Informacje
-