zniszczone meble...
Z działaniem kocimiętki to różnie bywa, moim zdaniem może być skuteczna ale to po prostu zależy od kota Jeden da się wrobić, inny nie
Sprzedaj.Beatka_17 pisze:Cześc!!! Przygarnęłam kota kilka miesięcy temu Zadko ale drapal kanape!!1 teraz kupiliśmy nową skórzaną co moge zrobić aby się do niej nie dobrał??????//
Cóż, ja też MIAŁAM piękną nową kanapę ze skóry... I chociaż niunia jej nie drapała, chodziła tylko po niej, a i tak robiła dziurki (OBCIĘTYMI!) pazurkami. Po 2-ch miesiącach kanapa przypominała sitko... Więc jeśli jeszcze nie kupiłaś tej skórzanej kanapy, to nie rób tego. Moja piękna stoi teraz przykryta narzutą i wygląda jak normalna wersalka
A moja jak zdezelowana wersalka, bo przy dzikich galopach i narzuta nie pomaga. Kanapa ma rysę na rysie. Miałam oddać do renowacji, ale zrobię to jak moje koty się zestarzeją.Ulla pisze:Cóż, ja też MIAŁAM piękną nową kanapę ze skóry... I chociaż niunia jej nie drapała, chodziła tylko po niej, a i tak robiła dziurki (OBCIĘTYMI!) pazurkami. Po 2-ch miesiącach kanapa przypominała sitko... Więc jeśli jeszcze nie kupiłaś tej skórzanej kanapy, to nie rób tego. Moja piękna stoi teraz przykryta narzutą i wygląda jak normalna wersalka
Hmm, zapewniam że kotki w sędziwym wieku też mają niezły tupet i ognisty zapał do psucia wersalek
Koci-miętka też nie zawsze pomaga. Mój kot na przykład w ogóle się tym zapachem nie interesuje. Ale za to uwielbia zapach "walerianki", czyli kropli kozłkowych, czy jakoś tak to się nazywa. Można kupić w aptece bez recepty. Najlepiej troszkę skropić drapak i odstawić na trochę do wywietrzenia, bo niektóre koty na świeży zapach walerianki reagują lizaniem. Albo głupawkąszylkretka pisze:Mam 2 koty. Kilka tyg temu kupilam im drapak,zeby nie "molestowaly" juz mebli,jednak tylko kot wie do czego on sluzy,bo kotka nawet go nie zauwaza i drapie najbardziej kosztowne meble w domu.Mam zamiar kupic koci-mietke,bo sluszalam ze jak sie nie posypie np. drapak,to wtedy kot uwielbia ten przedmiot.Czy ktos wie cos na ten temat?
Pozdrawiam.
-
- Informacje
-