Życie poboczne właściciela kota
my chyba z innego swiata bylysmy :lol>
a w temacie rzeczy, o ktorych jeszcze nie snilam http://kwejk.pl/obrazek/16946
a w temacie rzeczy, o ktorych jeszcze nie snilam http://kwejk.pl/obrazek/16946
- Furia i Afera
długo to u mnie trwało, a miedzyczasie wyprobowywałam jeszcze zupę meksykańską za to wczorajszym popoludniem udało mi się za gulasz zabrać. W swoich zdolnosciach zapomnialam, ze nie mam akurat ostrej papryki, ale za to mialam slodką i chili zamiast dwoch lyzek jednej, poszla kopiasta slodkiej i niekopiasta chil język mi odpadł, ale bylo pychaFuria i Afera pisze:Broszę bardzo:
kroisz kurczaczka (tak ok 500-600g) w kostkę. Podsmażasz go na 2 łyżkach oleju/masła.
Do kurczaka wrzucasz 3 papryki (kolorowe) pokrojone w kostkę + 2 duże cebule (tez w kostkę) + dwa wyciśnięte ząbki czosnku + dwa pomidory (w kostkę). Jak się podsmaży wszystko razem (jakieś 5 min) to wlewasz szklankę buliony warzywnego + 5-6 łyżek śmietany 30% i do tego 2 łyżki przecieru pomidorowego + dwie łyżeczki kopiaste ostrej papryki. Dusisz 30 min na małym ogniu pod przykryciem, jak uznasz, że jest za rzadkie możesz delikatnie zabielić mąką.
Moim zdaniem smakuje trochę jak leczo (ja w ogóle nie przepadam za gulaszami), ale mój mąż (znawca kuchni ) bardzo sobie ceni ten gulasz i odróżnia od smaku lecza.
SMACZNEGO
- Furia i Afera
Ciszę się, ze smakowało
Teraz czas na pieczeń z indyka, bo na prawdę jest łatwiejsza niż gulasz!
Teraz czas na pieczeń z indyka, bo na prawdę jest łatwiejsza niż gulasz!
ja aktywnie wierzę w mój brak zdolności pieczeniowych czegoś innego niż ciasta
na razie mam jeszcze trochę mrożonek do skończenia a potem zobaczę rzadko gotuję częsciej niż raz, dwa razy w tygodniu bo na jedną osobę mi się to nie opłaca
na razie mam jeszcze trochę mrożonek do skończenia a potem zobaczę rzadko gotuję częsciej niż raz, dwa razy w tygodniu bo na jedną osobę mi się to nie opłaca
- Furia i Afera
Jak będę robić pieczeń to Was zaproszę na obiad
Kupiliśmy furminator. Jestem pod wrażeniem jak szybko i dokładnie wyczesaliśmy koty. Erwin był zachwycony, Elza i Hans nie bardzo, ale obyło się bez przemocy. Za to Helga jest nieprzejednana. Musimy popracować nad jej warunkowaniem na furminator, bo przecież szczotkowanie bardzo lubi. Przy okazji okazało się, że ten facet ma srebrny podszerstek
- Furia i Afera
Fajna sprawa, ale obawiam się, że moje laski nie byłyby skore do czesania się, a na pewno afera, bo Furia to nawet poddaje się Ależ ma piękne lśniące futerko - super!
Asiu, no właśnie- Hans ma piękne czarne futro a tu nagle srebrny podszerstek. Skąd to u niego???
Dobbinko, my furminator mamy dopiero od wczoraj. Jak już pisałam, koty nie są zachwycone, ale przyrząd jest tak skuteczny, ze nie będziemy się za bardzo przejmować zdaniem kotów. Sierść wychodzi po prostu garściami. I to szybko, bezboleśnie. Byliśmy dzisiaj u znajomej i pożyczyliśmy jej furminator dla jej psa w typie collie i persa. Nila tylko kilka razy przeciągnęłam tym ustrojstwem i już trzeba było odkurzać niemal cały pokój. Skuteczne narzędzie. Już się cieszę, że na wiosnę nie będzie ta sierść latać po całym mieszkaniu. W sklepach zoologicznych furminatory są dość drogie. My kupiliśmy tutaj
http://allegro.pl/show_item.php?item=1456633383
Dobbinko, my furminator mamy dopiero od wczoraj. Jak już pisałam, koty nie są zachwycone, ale przyrząd jest tak skuteczny, ze nie będziemy się za bardzo przejmować zdaniem kotów. Sierść wychodzi po prostu garściami. I to szybko, bezboleśnie. Byliśmy dzisiaj u znajomej i pożyczyliśmy jej furminator dla jej psa w typie collie i persa. Nila tylko kilka razy przeciągnęłam tym ustrojstwem i już trzeba było odkurzać niemal cały pokój. Skuteczne narzędzie. Już się cieszę, że na wiosnę nie będzie ta sierść latać po całym mieszkaniu. W sklepach zoologicznych furminatory są dość drogie. My kupiliśmy tutaj
http://allegro.pl/show_item.php?item=1456633383
-
- Informacje
-