Życie poboczne właściciela kota
Sama bylam wczoraj na wystawie psów i też kupiłam to ustrojostwo. Stwierdziłam, że jeżeli nie sprawdzi się u kota to oddam do domu. Niech psa czeszą
Nie widzę u mojej maszkary wielkiego zachwytu z czesania, ale co jakiś czas kilka razy przejeżdżam jej po futrze i efekty są imponujące. Nie czuć, żebym jej wyrywała włosy a wyxhodzi multum
Nie widzę u mojej maszkary wielkiego zachwytu z czesania, ale co jakiś czas kilka razy przejeżdżam jej po futrze i efekty są imponujące. Nie czuć, żebym jej wyrywała włosy a wyxhodzi multum
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
A ja z innej beczki
Nowy przepis... na lasagne
Proporcje na 8 porcji (tzn na 2-3 dni dla dwóch osób jak w domu jest facet )
* makaron lasagne 500 g
* mrożonka "sałatka jarzynowa" jedno opakowanie
* pieczarki ok 20-30 dkg
* cebula 2 szt dość duże
* czosnek 2 ząbki
* mięso mielone 500 g
* przecier pomidorowy lub ketchup 5 łyżek
* sól 1 szczypta
* pieprz 1 szczypta
* zioła 2 łyżki
* śmietanka kremowa 30% 250ml
* mleko 125 ml
* parmezan lub inny ser tarty 20 dkg
* oliwa/masło 1 łyżka
Gotujemy makaron wg przepisu z opakowania. Rozgrzewamy oliwę lub masło w garnku, wrzucamy cebulę i mięso - podsmażamy, solimy i pieprzymy, a pod koniec dodajemy wyciśnięty czosnek. Na drugiej patelni podsmażamy pieczarki. Mrożonkę gotujemy w garnku wg przepisu z opakowania, po ugotowaniu odcedzamy.
Do mięsa z cebulą i czosnkiem wrzucamy pieczarki i ugotowaną mrożonkę, mieszamy, dodajemy przecier lub ketchup i zioła - próbujemy czy smak ok jak nie to sobie doprawiamy wg uznania.
W jakiejś miseczce mieszamy w misce śmietankę, mleko i parmezan, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Układamy warstwę makaronu na dnie lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Przykrywamy warstwą farszu mięsnego, a na niej układamy kolejną warstwę makaronu i warstwę sosu śmietankowego. Układamy w ten sposób na przemian kolejne warstwy, do momentu zużycia całego makaronu, farszu i sosu śmietanowego. Na samym wierzchu powinna znaleźć się warstwa śmietanowa.
Na wierzchu odrobinę masła i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na 30-45 min, aż wierzch się zarumieni i zacznie bomblować.
SMACZNEGO!
Nowy przepis... na lasagne
Proporcje na 8 porcji (tzn na 2-3 dni dla dwóch osób jak w domu jest facet )
* makaron lasagne 500 g
* mrożonka "sałatka jarzynowa" jedno opakowanie
* pieczarki ok 20-30 dkg
* cebula 2 szt dość duże
* czosnek 2 ząbki
* mięso mielone 500 g
* przecier pomidorowy lub ketchup 5 łyżek
* sól 1 szczypta
* pieprz 1 szczypta
* zioła 2 łyżki
* śmietanka kremowa 30% 250ml
* mleko 125 ml
* parmezan lub inny ser tarty 20 dkg
* oliwa/masło 1 łyżka
Gotujemy makaron wg przepisu z opakowania. Rozgrzewamy oliwę lub masło w garnku, wrzucamy cebulę i mięso - podsmażamy, solimy i pieprzymy, a pod koniec dodajemy wyciśnięty czosnek. Na drugiej patelni podsmażamy pieczarki. Mrożonkę gotujemy w garnku wg przepisu z opakowania, po ugotowaniu odcedzamy.
Do mięsa z cebulą i czosnkiem wrzucamy pieczarki i ugotowaną mrożonkę, mieszamy, dodajemy przecier lub ketchup i zioła - próbujemy czy smak ok jak nie to sobie doprawiamy wg uznania.
W jakiejś miseczce mieszamy w misce śmietankę, mleko i parmezan, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Układamy warstwę makaronu na dnie lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Przykrywamy warstwą farszu mięsnego, a na niej układamy kolejną warstwę makaronu i warstwę sosu śmietankowego. Układamy w ten sposób na przemian kolejne warstwy, do momentu zużycia całego makaronu, farszu i sosu śmietanowego. Na samym wierzchu powinna znaleźć się warstwa śmietanowa.
Na wierzchu odrobinę masła i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na 30-45 min, aż wierzch się zarumieni i zacznie bomblować.
SMACZNEGO!
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
Hi hi hi - obiecuję, że już nie będę
Własnie kupiłamdobbinka pisze:Nakręciłam się na tego terminatora zwłaszcza, że w domu rodzinnym piesa też linieje i wszystko jest pięknie rude. Dzięki Kaktusko za wrażenia. No to Esme, jak? kupujemy?
http://allegro.pl/trymer-furminator-szc ... 45980.html
bo szczotkuję i szczotkuję i to walka z wiatrakami. Zobaczymy co to za wynalazek
-
- Informacje
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości