Asiu,czy myslisz o tym, co ja ? Jesli tak........., o Ty niegrzeczna
Życie poboczne właściciela kota
- Furia i Afera
Rzeczywiście jesteście niegrzeczne. Mnie nawet przez myśl nie przeszło, że jedno niewinne zdanie wywoła takie zamieszanie. Ja po prostu nie potrafię robić lukru. A nie potrafię bo tak mi wygodniej. Niech HSB ma coś, w czym jest niezastąpiony.
- Furia i Afera
Aśki już tak mają, że szybko i wszystko kojarzą
Właśnie przed chwilą uratowałam jerzyka !
Pomocne okazały się tu moje zainteresowania ornitologiczne .
Otóż na środku jezdni w środku miasta zauważyłam czarnego ptaszka.Początkowo myślałam,ze nie żyje. Jednak podeszłam i okazało się ,ze to żywy przerażony jerzyk! Wzięłam go i położyłam na parapecie okna budynku , w którym pracuję.Odleciał !
Nie wiem, czy wiecie,ze jerzyk jest na tyle dobrze przystosowane do lotu, ze jego nóżki nie są zdolne do chodzenia a tym bardziej do wzbijania sie do lotu. A wiec , kiedy znajdzie sie na ziemi oznacza to dla niego wyrok smierci. Chyba ,ze w poblizu znajdzie się jakiś wspaniały znawca ptaków ( jak np ja ), który połozy go na skraju czegoś gdzieś na wysokości...
No! chwalcie mnie
dopisane:
Poniżej znajdziecie Państwo fotoreportaż z tego wydarzenia przygotowany przez red.Dobbinkę
Pomocne okazały się tu moje zainteresowania ornitologiczne .
Otóż na środku jezdni w środku miasta zauważyłam czarnego ptaszka.Początkowo myślałam,ze nie żyje. Jednak podeszłam i okazało się ,ze to żywy przerażony jerzyk! Wzięłam go i położyłam na parapecie okna budynku , w którym pracuję.Odleciał !
Nie wiem, czy wiecie,ze jerzyk jest na tyle dobrze przystosowane do lotu, ze jego nóżki nie są zdolne do chodzenia a tym bardziej do wzbijania sie do lotu. A wiec , kiedy znajdzie sie na ziemi oznacza to dla niego wyrok smierci. Chyba ,ze w poblizu znajdzie się jakiś wspaniały znawca ptaków ( jak np ja ), który połozy go na skraju czegoś gdzieś na wysokości...
No! chwalcie mnie
dopisane:
Poniżej znajdziecie Państwo fotoreportaż z tego wydarzenia przygotowany przez red.Dobbinkę
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2011, 11:17 przez asiryś, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobbi, dokładnie tak było
Wprawdzie nie jestem zgrabna blondynką , a aplauz otrzymałam dopiero na tym forum, ale wszystko pozostałe zgadza się co do joty ! W szczególności jerzyk na parapecie oraz ten w locie,który spogląda na mnie pełen wdzięczności
To ci dopiero historia! I uwieczniona w internecie Jestem dumna...
mam jeszcze zgrabną brunetkę na podorędziu:)
i jeszcze niezgrabną też mam, ale to NA PEWNO nie Ty
Uważam, że takie wydarzenie zasługuje na utrwalenie. Nawet nie czuję, że rymuję. Też jestem Z Ciebie dumna: DUM-DUM!
i jeszcze niezgrabną też mam, ale to NA PEWNO nie Ty
Uważam, że takie wydarzenie zasługuje na utrwalenie. Nawet nie czuję, że rymuję. Też jestem Z Ciebie dumna: DUM-DUM!
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2011, 10:17 przez dobbinka, łącznie zmieniany 1 raz.
No, trochę mi odbija. Bo to nie jest normalna pora, żeby wstawać w sobotę. W piątek należy siedzieć do rana, a potem odsypiać. taka jest naturalna kolej rzeczy. A ja ją zaburzyłam!
Poza tym kot miał fazę na mizianie i leżenie na mnie ok 3-4 w nocy, ale musiałam siedzieć koniecznie, nie mógł się na mnie śpiącej wyłożyć. Poza tym lekcje mi dziś odwołali, bo normalnie to jestem teraz w pracy zazwyczaj.
Poza tym kot miał fazę na mizianie i leżenie na mnie ok 3-4 w nocy, ale musiałam siedzieć koniecznie, nie mógł się na mnie śpiącej wyłożyć. Poza tym lekcje mi dziś odwołali, bo normalnie to jestem teraz w pracy zazwyczaj.
- Furia i Afera
Laski jesteście "debeściary" i "hardkorki":D Dobbi Ty to masz wyobraźnię Asia oby więcej takich ludków jak Ty!
-
- Informacje
-