Życie poboczne właściciela kota
Dzięki za dobre słowa . Staram się nie przejmować... Z tym moim rudzielcem to mam tak jak Ty Asiu ze swoim Rysiem - kocham wszystkie swoje futra ale on to taki mój ulubieniec dlatego wariuję Ja mdleć nie mdleje ale jak coś się któremuś dzieje nawet jeśli jest to drobnostka to zaraz ryczę. U mnie Bazylak też kicha, łzawiło mu oko i do tego zaczął się drapać po szyi i stwierdziłyśmy z Panią wet, że to od ogrzewania i faktycznie jak się zastanowiłam to właśnie na początku okresu grzewczego się to zaczęło. Z naszą dachówką też się nic nie dzieje więc coś w tym musi być tak jak piszesz . Jeśli chodzi o drgawki mam nadzieję, że mu to przejdzie tak jak Rysiowi
- Furia i Afera
Poszło! Pozbyłam się dwóch (ostatnich) parszywych ósemek!
Tym razem mam szwy i jest ich nie mało na górze wyłażą mi, aż na podniebienie od środka - obrzydlistwo!
Na szczęście ósemki nie odrastają
Tym razem mam szwy i jest ich nie mało na górze wyłażą mi, aż na podniebienie od środka - obrzydlistwo!
Na szczęście ósemki nie odrastają
- Furia i Afera
Karola współczuje, bo to przygryzanie boli (też czasem mi się zdarzyło). Moje "8" zaczęły się psuć i dali do wyboru: leczymy czy wyrywamy?
no tak tylko jest ta różnica, że ja to musze robic na kase chorych bo mnie zwyczajnie nie stać na prywatne wizyty a na kase bym chyba nawet nie dala ich wyrywac bo wiem, że przy tych zębach lepiej żeby był w pobliżu chirurg, a na kase co zrobia jak ząb nie zechce wyjść? mojej mamie przy rwaniu zeba musieli podac tlen bo odleciala jak jej zaczął dłutem jechać bo nie chciało wyjsć - dobrze, że w szpitalu pracuje co prawda w biurze ale była na miejscu i mogli jej od razu pomóc
- Furia i Afera
Karola rozumiem Cię!
Asiu 8 już mam z głowy, ale dziś to dopiero cholernie boli naliczyłam 5 szwów na górze i dwa na dole. Te na górze (na podniebieniu) były takie długie, że wbijały mi się w język, ale... mój kochany HSB uciął mi je wczoraj nożyczkami my to jednak mamy coś nie tak pod sufitem
Asiu 8 już mam z głowy, ale dziś to dopiero cholernie boli naliczyłam 5 szwów na górze i dwa na dole. Te na górze (na podniebieniu) były takie długie, że wbijały mi się w język, ale... mój kochany HSB uciął mi je wczoraj nożyczkami my to jednak mamy coś nie tak pod sufitem
Umarłam podejrzewam, że mi pewnie też podobny pomysł by zaświtał w głowie jakby mi się jakieś nitki w język wplątywały Asiu lody jedz to trochę pomaga na bólFuria i Afera pisze:Karola rozumiem Cię!
- Furia i Afera
teraz jak o tym myślę to trochę niepoważne było, ale co tam - wygodnie musi być
Dzwoniłam do dentysty, czy mam się już zacząć niepokoić o ten ból i opuchliznę, a pan dr na to: "nooooo... tym razem było ciężko, bo przy rwaniu tej 8 na górze otworzyła się zatoka szczękowo nosowa i musieliśmy ją jakoś zaszyć"
nic mi nie powiedzieli we wtorek, albo mówili ale ja jeszcze byłam w trzecim wymiarze po głupim jasiu tak czy inaczej ciekawie się robi - hahahha
Dzwoniłam do dentysty, czy mam się już zacząć niepokoić o ten ból i opuchliznę, a pan dr na to: "nooooo... tym razem było ciężko, bo przy rwaniu tej 8 na górze otworzyła się zatoka szczękowo nosowa i musieliśmy ją jakoś zaszyć"
nic mi nie powiedzieli we wtorek, albo mówili ale ja jeszcze byłam w trzecim wymiarze po głupim jasiu tak czy inaczej ciekawie się robi - hahahha
no to przejścia jak nie wiem co a wydawało mi się, że z górnymi 8 przy rwaniu jest mniej problemów jak widać są wyjątki podobno one inaczej rosną niż dolne i łatwiej je wyrwać. Ktoś mi mówił, że dolne wrastają jakoś w kość i dlatego najczęściej z nimi się odsyła do chirurga szczękowego. Moja koleżanka jak miała usuwane 8 u szczękowego to po rwaniu nie dość, że na ketonalu to przez kilka dni była na samych płynach do tego coś jej nie tak zrobili i dostała krwotoku i o mało nie zeszła z tego świata, wylądowała w szpitalu i wdało się zakażenie, które schodziło w kierunku serca więc mogło być nieciekawie... No i po co nam te durne zęby Asiu ciesz się, że masz to już za sobą i obyło się bez większych sensacji . Ja się nasłuchałam o takich ciekawych przyadkach po rwaniu zębów i teraz się boję rwać swoje dwie 8 które mi zostały
- Furia i Afera
nawet nie strasz bo właśnie zrobiłam sobie przegląd paszczy i nie wygląda to wszystko zbyt pięknie -oszczędzę Wam szczegółów
Asiu, spokojna głowa !
A że zaszyte rany nie wygladają zbyt ładnie,to zupełnie normalne.
Gdyby były jakieś komplikacje ( mam tu na myśli uszkodzenie kosci )wiedziałabyś o nich już w trakcie zabiegu!
A przede wszystkim ważne,ze HSB Cię wspiera! Jakby co, to wykona przecież sam jakiś mały zabieg A to usunie nożyczkami nadmiar szwów, a to coś zaszyje...
Ps Tworzycie fajną parę !
A że zaszyte rany nie wygladają zbyt ładnie,to zupełnie normalne.
Gdyby były jakieś komplikacje ( mam tu na myśli uszkodzenie kosci )wiedziałabyś o nich już w trakcie zabiegu!
A przede wszystkim ważne,ze HSB Cię wspiera! Jakby co, to wykona przecież sam jakiś mały zabieg A to usunie nożyczkami nadmiar szwów, a to coś zaszyje...
Ps Tworzycie fajną parę !
- Furia i Afera
Oj Asia, Asia tak się nabijać z cierpiącej, nie wstyd Ci?
PS. Para z nas może i fajna, a na pewno niestandardowa i troszkę szalona
PS. Para z nas może i fajna, a na pewno niestandardowa i troszkę szalona
-
Dziewczyny jestem po 8 godzinach wykładów. Nie jest źle. Ale jazd się boję. Wujek mnie trochę uczy ale wszystkie polecenia wykonuje na odwrót . Przy skręcaniu przyśpieszam, jak mówi hamuj to ja daję gaz Wszystko mi się miesza Te wszystkie 20 godzin chyba na placu przejeżdżę!
Asia dobrze, że z zębami już jest porządek. Teraz cierpliwie czekaj aż wszystko się zagoi
Asia dobrze, że z zębami już jest porządek. Teraz cierpliwie czekaj aż wszystko się zagoi
- Furia i Afera
Monika nie panikuj zdolna z Ciebie kobitka, więc dasz radę! A że perfekcjonistką jesteś to się denerwujesz, normalka