Życie poboczne właściciela kota
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
Hip, hip, hura, hura, hura nie mam szwów!
A to coś na poprawę humoru
http://www.pani-halinka.pl/comic/intro/
http://www.pani-halinka.pl/comic/intro/
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
pewnie zostaną jak na razie to mam dziury, które ponoć zmniejszą się (zarosną) za jakieś 2-3 miesiące.
Czy schudłam? Wątpię , bo jak człowiek nie może zjeść tego na co ma ochotę to łazi po domu i szuka czegoś innego na tzw "smaka" - przynajmniej ja tak mam, więc podżerałam sobie, a nie chodziłam na fitness to może i przytyłam
PS. Niezła pani Halinka
Czy schudłam? Wątpię , bo jak człowiek nie może zjeść tego na co ma ochotę to łazi po domu i szuka czegoś innego na tzw "smaka" - przynajmniej ja tak mam, więc podżerałam sobie, a nie chodziłam na fitness to może i przytyłam
PS. Niezła pani Halinka
-
- Posty:737
- Rejestracja:27 lipca 2011, 12:47
- Lokalizacja:Kutno
Kurcze Asia ja nie mam dziur po zębach a tez ciągle mam tzw. "smaka" Ciągle mam na coś ochotę i nie wiem na co. Dzisiaj na obiad zapiekanka ryżowa z filetami z kurczaka i super ciągnącym roztopionym żółtym serem ale zaspokoiła ona mojego smaka może na jakąś godzinę A teraz wróciłam z kursu i znowu bym coś zjadła, ale na pewno głodna wiedzy nie jestem
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
wariatka z Ciebie wiesz? Rozbawiłaś mnie tym wpisemMonikaMroz pisze:Kurcze Asia ja nie mam dziur po zębach a tez ciągle mam tzw. "smaka" Ciągle mam na coś ochotę i nie wiem na co. Dzisiaj na obiad zapiekanka ryżowa z filetami z kurczaka i super ciągnącym roztopionym żółtym serem ale zaspokoiła ona mojego smaka może na jakąś godzinę A teraz wróciłam z kursu i znowu bym coś zjadła, ale na pewno głodna wiedzy nie jestem
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
Asia, no ba! Któż inny jak nie mój kochany Areczek
A tak całkiem poważnie, to wracając od dentysty pojechałam (w nagrodę dla samej siebie) na gigantycznego gofra!
Nie mam już szwów, ale kichać i smarać dalej mi wolno tylko umiarkowanie i ogólnie przez kolejny tydzień uważać na te dziury i tą otwartą (już zamkniętą) zatokę nosową
A tak całkiem poważnie, to wracając od dentysty pojechałam (w nagrodę dla samej siebie) na gigantycznego gofra!
Nie mam już szwów, ale kichać i smarać dalej mi wolno tylko umiarkowanie i ogólnie przez kolejny tydzień uważać na te dziury i tą otwartą (już zamkniętą) zatokę nosową
-
- Posty:737
- Rejestracja:27 lipca 2011, 12:47
- Lokalizacja:Kutno
Cieszę się że udało mi się Ciebie rozbawić. Idę se smaka zabić kolacjaFuria i Afera pisze: wariatka z Ciebie wiesz? Rozbawiłaś mnie tym wpisem
-
- Posty:737
- Rejestracja:27 lipca 2011, 12:47
- Lokalizacja:Kutno
Furia i Afera pisze: teraz jak o tym myślę to trochę niepoważne było, ale co tam - wygodnie musi być
Dzwoniłam do dentysty, czy mam się już zacząć niepokoić o ten ból i opuchliznę, a pan dr na to: "nooooo... tym razem było ciężko, bo przy rwaniu tej 8 na górze otworzyła się zatoka szczękowo nosowa i musieliśmy ją jakoś zaszyć"
nic mi nie powiedzieli we wtorek, albo mówili ale ja jeszcze byłam w trzecim wymiarze po głupim jasiu tak czy inaczej ciekawie się robi - hahahha
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
ja właśnie wchłonęłam francuskie tosty - u mnie w domu znane jako "chlebojaj"MonikaMroz pisze:Idę se smaka zabić kolacja
Asia wszystkie 4 ósemki miały takie długie korzenie - paradontoza mi nie grozi, bo reszta żebów też długaśne korzenie ma np w "6" kanały mam 25 i 26 mm a norma to 18asiryś pisze:Ojej, czy dobrze zrozumiałam? To jeden z zęboli miał taki długi korzen,ze przy rwaniu otworzyła się jakaś zatoka? Nosowa?
Czy może chodzi o dwie zupełnie inne sprawy?
Biedna Asia
Niestety ta jedna 8 była tak głęboko w szczęce osadzona, że prawie przez nos mi wyszła (żartuję! ).
Teraz poważnie: przy rwaniu otworzyła mi się ta felerna zatoka i stąd tyle szycia - od policzka, aż po podniebienie nad migdałkiem - fuj. Już zdążyłam się przyzwyczaić, że mi to się zawsze coś przytrafi
-
- Posty:737
- Rejestracja:27 lipca 2011, 12:47
- Lokalizacja:Kutno
a co to jest? jak to się robi? nie znam tego w ogóleFuria i Afera pisze:ja właśnie wchłonęłam francuskie tosty - u mnie w domu znane jako "chlebojaj"
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
produkty:
3-4 kromki chleba tostowego lub innego
2 jajka
ok. 50 ml mleka
szczypta soli i pieprzu
1 łyżka masła do smażenia
Jajka ubijamy razem z mlekiem oraz solą. Polewamy kromki, pozwalamy im dobrze nasiąknąć - możemy odstawić je na kilka minut. Na patelni rozpuszczamy masło i smaży nasiąknięte i doprawione pieprzem (lub bez pieprzu) tosty, przez około 2 minuty z każdej strony, aż będą złote. Gotowe podajemy z ulubionymi dodatkami (w moim przypadku ketchup)
3-4 kromki chleba tostowego lub innego
2 jajka
ok. 50 ml mleka
szczypta soli i pieprzu
1 łyżka masła do smażenia
Jajka ubijamy razem z mlekiem oraz solą. Polewamy kromki, pozwalamy im dobrze nasiąknąć - możemy odstawić je na kilka minut. Na patelni rozpuszczamy masło i smaży nasiąknięte i doprawione pieprzem (lub bez pieprzu) tosty, przez około 2 minuty z każdej strony, aż będą złote. Gotowe podajemy z ulubionymi dodatkami (w moim przypadku ketchup)
ja poobny przepis mam w ksiazce kucharskiej kubusia puchatka
Grzanki z jajkiem Kubusia Puchatka
2jajka
1/2filiżanki mleka
4kromki chleba do grzanek
50g masła
miód
wykonanie takie samo - robisz mase z mleka i jaj, moczysz w tym chleb az nasiaknie smazysz na maśle i wcinasz z miodkiem
Grzanki z jajkiem Kubusia Puchatka
2jajka
1/2filiżanki mleka
4kromki chleba do grzanek
50g masła
miód
wykonanie takie samo - robisz mase z mleka i jaj, moczysz w tym chleb az nasiaknie smazysz na maśle i wcinasz z miodkiem
-
- Informacje
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości