Życie poboczne właściciela kota

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Grazyna_B

19 marca 2012, 14:31

Monika, uważaj na kosmitów! :D
Hedwa

19 marca 2012, 14:47

Asiu można by zrobić taką akcję na fb! Ja się z chęcią przyłączę. Ludzi o tak wielkim sercu jak Pani Michalina jest niewiele i kto ma im pomóc jak nie my? Też czytałam artykuł faktycznie łzy same cisną się do oczu...
Monika powodzenia!!! ;)
Awatar użytkownika
Furia i Afera

19 marca 2012, 14:55

Dziewczyny,
sprawa jest rozwojowa tzn jeszcze nic nie wiadomo, bo czekamy na informację od p. Magdy Hejdy czy p. Michalina przyjmie jakakolwiek pomoc od nas.

Ja nie czekając na informację o zgodzie p.Michaliny, poruszyłam wczoraj temat zbiórki na facebooku (http://www.facebook.com/#!/permalink.ph ... 9972929798) i wśród mojej rodziny. Jest już kilkoro chętnych! Co mnie niezmiernie cieszy, ponieważ gdyby nagłośnić sprawę np poprzez wydarzenie na facebooku lub to przypuszczam, że więcej ludzi będzie chciało pomóc.

W międzyczasie zaczęłam się zastanawiać jak zorganizować zbiórkę tzn jak rozwiązać sprawę prawnie, żeby:
1. nikt nie mógł nam zarzucić nielegalną zbiórkę
2. ludzie zaufali i wpłacali nie bojąc się, że to jakaś prywatna osoba zbiera, próbując wyłudzić pieniądze - najlepiej byłoby mieć znaną osobę po swojej stronie lub możliwość skorzystania z konta bankowego jakieś znanej organizacji. I tu pomyślałam o KTOZ lub naszym krakowskim Schronisku lub jakiejś fundacji.

Jak coś będę więcej wiedzieć to dam znać, ok?
Hedwa

19 marca 2012, 15:03

Asia też mi się wydaje, że skorzystanie z konta bankowego jakiejś znanej organizacji byłoby najlepszym wyjściem bo faktycznie jeśli zbiórkę organizowałaby osoba prywatna podając numer swojego konta to wiele osób mogłoby się wahać i wątpić w szczerość intencji. Mi się wydaje, że KOTZ będzie najlepsze tym bardziej, że oni nagłaśniają tą sprawę. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Asiu jak już będzie można pomóc wpłacając pieniążki to daj znać ;) Ja też myślałam tylko to już po zimie jest...ale w przyszłości w razie zimnych dni można by tej Tej Pani zorganizować zbiórkę czy to drewna na opał czy węgla i dobrze by było gdyby ktoś tam do niej chodził pomagał to wnosić, napalił w piecu... Ja kiedyś tak pomagałam starszej samotnej kobiecie z osiedla tzn. w piecu jej nie paliłam ale robiłam zakupy, chodziłam płacić rachunki na pocztę a zaczęło się od tego, że pomogłam jej zanieść zakupy do domu bo widziałam jak się męczy co chwilę przystając ...
Awatar użytkownika
Furia i Afera

19 marca 2012, 15:06

Super! To widać masz Kasia większe doświadczenie w tym temacie niż ja.
Oczywiście będę dawać znać jak tylko coś się wykluje :)
Hedwa

19 marca 2012, 15:10

ok czekam na wieści :) Mam nadzieję że Pani Michalina zechce przyjąć pomoc.
Awatar użytkownika
Furia i Afera

19 marca 2012, 15:12

MonikaMroz pisze:Dziewczyny na 12,30 mam wizytę u stomatologa. W sobotę spuchłam i bolał mnie cały polik i dziąsło. Poszłam rano i udalo mi się zapisać na dzisiaj. Już się boję :shock: :shock: :shock: Jeśli ząb jest martwy i będzie chciał mi leczyć kanałowo to pewnie go wyrwę bo takie leczenie to ze 600 zł będzie kosztować. Zobaczymy co mi powie.
Monia daj znać co i jak i się nie denerwuj (łatwo powiedzieć, a sama mam rozwolnienie jak idę do dentysty)
asiryś

19 marca 2012, 15:43

Monia, nie denerwuj się! Poród boli bardziej :mrgreen:
MonikaMroz

19 marca 2012, 16:26

Dziewczyny dzięki za wsparcie :)
NIE BOLAŁO bo ząbek okazał się martwy. Leczyłam kanałowo. Za miesiąc drugi etap leczenia. Na szczęście żadnej ropy nie było pod zębem, tylko stan zapalny się zrobił.
Awatar użytkownika
Furia i Afera

19 marca 2012, 16:40

No to super, że już masz wizytę za sobą, no i w sumie dobre wieści :)
Awatar użytkownika
Furia i Afera

20 marca 2012, 16:24

I tak jak można było się spodziewać... zadzwoniła dziś do mnie p.Magda Hejda (z tvp program "Kundel bury i kocury") z informacją, że p.Michalina nie jest chętna i stwierdziła tak: "że jej dni są już przecież policzone... ze tyle młodszych osób mogłoby skorzystać z naszej pomocy, więc po co ona...?" itd itp :(
Jakaś dziewczyna na facebooku napisała, że ją zna, wiec napisałam do niej z prośbą o pomoc w jej przekonaniu. Jak nie to sama ja spróbuje umówić się z p.Michalina na rozmowę (jeśli p.Michalina wyrazi na to zgodę)...
asiryś

20 marca 2012, 20:59

Asiu, jeszcze raz powtórzę: j e s t e ś n i e s a m o w i t a !
Awatar użytkownika
Furia i Afera

21 marca 2012, 07:45

Asieńko o niesamowitości będzie można mówić jak uda mi się p.Michalinę przekonać!
Ta dziewczyna na facebooku się odezwała - zna ją, ale tylko z widzenia, jest chętna do pomocy - akcja więc trwa :)
Hedwa

21 marca 2012, 10:40

trzymam kciuki za powodzenie! Szczerze mówiąc spodziewałam się odmowy ze strony Pani Michaliny... Może i jest starsza ale przez to jak wielkie ma serce jak się poświęca okulary się jej należą bez dwóch zdań żeby przez resztę życia mogła cieszyć się widokiem swoich podopiecznych :)
MonikaMroz

21 marca 2012, 18:47

Grazyna_B pisze:Monika, uważaj na kosmitów! :D
Kosmici sie pojawili i tak mnie łupią w zębie że aż cała prawa strona mnie boli. DAWNO MNIE TAK ZĄB NIE BOLAŁ. Umrę na ból zęba. Co 2 godziny biorę przeciwbólowe i tak na prawdę to nie pomagają. Uśmierzają trochę ból i po godzinie znowu mnie w zębie łupie. Chyba jutro pójdę go wyrwać bo nie wytrzymam tego przez miesiąc. Dwa dni minęły a ja wykończona jestem.
ODPOWIEDZ
  • Informacje