Życie poboczne właściciela kota

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Hedwa

23 kwietnia 2012, 12:04

Też nie wiem czego Emo słuchają :D Ja nigdy nie miałam jasno określonego ulubionego stylu muzycznego. Generalnie muzykę kocham jaka by ona nie była! Kocham słuchać i kocham śpiewać i nie wyobrażam sobie życia bez muzyki tak samo jak bez zwierząt! Bez tego świat byłby smutny ;)
Awatar użytkownika
dobbinka

23 kwietnia 2012, 13:27

Emo to chyba punka słuchają. Małe Emo słucha Tokyo Hotel, o ile pamiętam, większe np My Chemical Romance. :)

Tu linki dla Paniów Babciów, hihi :wink: http://www.youtube.com/watch?v=RRKJiM9N ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=zlLkscjDWsA
Hedwa

23 kwietnia 2012, 13:50

A dziękować dziękować! :D Pierwszy teledysk masakra! Nie nastraja człowieka pozytywnie! :D
Awatar użytkownika
dobbinka

23 kwietnia 2012, 13:55

Hedwa pisze:A dziękować dziękować! :D Pierwszy teledysk masakra! Nie nastraja człowieka pozytywnie! :D
Oj, a o co w Emo chodzi? Podołować się, powspółczuć zwierzątkom i żeby był pokój na świecie, a nikt nas nie rozumie i tak. Jak to typowe nastolatki. :roll: Prawdziwego punka tu nie wklejałam, bo by uszy poodpadały i można by się było pobulwersować (a te piosenki starsze ode mnie są).
Hedwa

23 kwietnia 2012, 14:01

Mnie to czasem to całe Emo przeraża :D niektórzy są jak wyjęci z horroru :D punków też trochę w życiu widziałam rozumiem, że to taka wersja hard core Emo :lol:
Awatar użytkownika
dobbinka

23 kwietnia 2012, 14:05

Hedwa pisze:Mnie to czasem to całe Emo przeraża :D niektórzy są jak wyjęci z horroru :D punków też trochę w życiu widziałam rozumiem, że to taka wersja hard core Emo :lol:
Raczej emo to taka delikatna wersja punków. Punki są dużo starszą subkulturą (niech mnie kto poprawi). Emo nie musi przerażać - wpisany mają dziwny dla nas wygląd, dołowanie się i mówienie o samobójstwie nawet; noszą dużo biżuterii, a z drugiej strony często to wegetarianie (jak im rodzice dadzą), są przeciw przemocy i lubią sobie dołującą poezję pisać. No i paseczki, lubią nosić odzież w paseczki. :D
Hedwa

23 kwietnia 2012, 14:09

No tak faktycznie punk to starsza subkultura ;) Dla mnie idealnie Emo przedstawieni są w filmie "Sala samobójców" :roll: Znajdzie się w nim wiele rzeczy o których piszesz Basia :)
Awatar użytkownika
dobbinka

23 kwietnia 2012, 14:17

Nie widziałam jeszcze. Ale kiedyś się wezmę:) Emo tez są różne, takie bardziej hardcore i takie bardziej różowe:)
Jak dla mnie pewnym pocieszeniem jest, że młode chuopy jak się tak malują, to się pewnie myją, a to u nastolatków sukces pokoleniowy jest:))
Hedwa

23 kwietnia 2012, 14:48

Ja skuszona konrowersyjnością filmu poszłam na niego do kina :) Dawno nie doświadczyłam takiej ciszy w kinie jaka była po emisji tego filmu. Generalnie chyba warto obejrzeć ;). Dobi no pewnie się myją i faktycznie to jest plus! :lol: chociaż może ten makijaż to taki na kilka dni sobie robią :lol: jak się coś po nocy rozmaże to modniej :lol: :lol: :lol: bardziej mrocznie :roll:
Awatar użytkownika
dobbinka

23 kwietnia 2012, 14:50

Jak Alice Cooper:) Gdzies czytałam, że panie w tvn opowiadały, jak sobie lakierem utrwalaja makijaż na tydzień cały. To jest hardcore a'la białe kozaczki. :P
Dobra, zmiatam do roboty, będę koło 21. Jak komp się włączy.
Hedwa

23 kwietnia 2012, 14:54

masakra z tym utrwalaniem makijażu! :lol: Uciekaj :) oby komp się włączył po powrocie a Stach nie zawodził! :D
asiryś

23 kwietnia 2012, 17:00

MonikaMroz pisze:To ja już nie w temacie. Nawet nie wiem czego te Emo słuchają. Wiem że dziwaczny wygląd się liczy ale jaka muza ??? :shock:
Ja zostałam przy swoim rockowym stylu muzycznym. Ale taki rock z lat 80, 90.
Też słucham rocka :wink: . Ale mnie najbardziej kręci ten z lat 70 8) - Deep Purple, Led Zeppelin, J.Hendrix...
asiryś

27 kwietnia 2012, 19:50

Dzisiaj pożegnałam sie z moją szkolną młodzieżą :| . Było bardzo sympatycznie, trochę łez...

Dla pocieszenia samej siebie zacytuje Wam wierszyk, który napisała dla mnie jedna z klas:

Dziś przyszedł dzień pożegnać panią Joasię,
smutno więc będzie całej klasie.
Wiele wspomnień nam zostanie,
to Damiana naciąganie.
Czasem nasza biologia była jak szalona orgia.
Gelu zawsze był ciekawy, wypytywał o TE sprawy.
Jak się robi, co i gdzie...Znalazł ktoś punkt G ?
Pani zawsze nam odpowiadała, i o kotach też wspominała.
Lecz nie zawsze było wesoło,
bo gdy doszło do sprawdzianu, nie ma mowy o ściąganiu!
Nie raz Pani sie denerwowała, gdy na gadaniu cała lekcja przeleciała.
Dziewczyny chętnie z panią plotkowały, wiele osób obgadały.
No bo baby, jak to baby, zawsze mają wspólne sprawy.
Choć nie jest nam łatwo, musimy się pożegnać.
Nigdy nie mieliśmy tak wyjątkowej nauczycielki
i to tym razem nie są jakieś nasze żarty, gierki.
Dziękujemy za to,że jest Pani, jaka jest,
pisząc dwoma słowami THE BEST

Aż mi się lepiej na duszy zrobiło :)
No to się pochwaliłam :oops:
Awatar użytkownika
Furia i Afera

27 kwietnia 2012, 19:51

Cudne!!!
Kurcze, że ja nie miałam takich wspaniałych "belfrów" jak ty żebym mogła im pisać takie poezje!
asiryś

27 kwietnia 2012, 19:58

asiryś pisze: to Damiana naciąganie.
No to wyjasnię tego Damiana :D
Otóż w tamtym roku groziła mu jedynka z biologii. Miał coś tam zaliczyć. Wcale sie nie nauczył. Powiedziałam,że z odpowiedzi dostanie znów jedynke.
A on na to błagalnym głosem: "proszę mi naciągnac"
A ja na to ( przy całej klasie):
No wiesz co Damian? Jak Ci nie wstyd proponować mi- starszej pani, abym Ci naciągnęła! Sam sobie naciągnij! :lol:
ODPOWIEDZ
  • Informacje