pchły
wziąć proszę kotka do lekaerza i najbezpiecznej spryskać takiego malucha frontline
Ewik, a dlaczego niestety? Przede wszystkim jest Twój i na pewno uważasz go za nacudowniejszego kotka pod słońcemewik pisze: niestety jest to dachowiec....
Nie zapomnij wziąć jakiegoś kocyka do owinięcia - kiciu po spryskaniu będzie cały wilgotny i może się przeziębić. Ja musiałam zawinąć Fiodorka we własną kurtkę (i marznąć) bo nie miałam jeszcze pokrowca na transporterek.Jarek pisze:wziąć proszę kotka do lekaerza i najbezpiecznej spryskać takiego malucha frontline
Ostatnio zmieniony 28 września 2007, 19:49 przez ATA, łącznie zmieniany 1 raz.
spryskiwać można zaraz po urodzeniu z tego co pamietam kropelki nie można użyć.
racja Doktorze, frontline z spocie - od 12 tygodnia, w pryskaczu: od drugiego dnia.
A podepne sie z pytaniem skoro i tak konkretne nazwy padly - czy jako odpchlacz mozna (bez szkody dla zwierzka) stosowac stronghold? Czy takie rozwiazanie w przypadku malych, newychodzacych zwierzat nie jest korzystniejsze?
A podepne sie z pytaniem skoro i tak konkretne nazwy padly - czy jako odpchlacz mozna (bez szkody dla zwierzka) stosowac stronghold? Czy takie rozwiazanie w przypadku malych, newychodzacych zwierzat nie jest korzystniejsze?
i jedno i drugie zadziała jak należy z tym, że areosol ze skutkiem natychmiastowym , zakraplacze 24-48 godzin
to oczywiste, o co innego mi chodzilo. Frontline proponowany jest zawsze jako pierwszy w przypadku odpchlania wiec chcialabym wiedziec czym jest to spowodowane skoro wydaje sie, ze przy niewychodzacych zwierzetach lepszy bylby stronghold, majacy szersze spektrum dzialania.
Wszystkie moje zwierzeta nosza obrózki przeciwpchelne. Pcheł nie ma. Zmieniam je zgodnie z zaleceniem [producenta.ewik pisze:Mam malusia!ok 2 m-cy. jego mama poszła na spacer i nie wróciła. niestety jest to dachowiec i ma mnóstwo pcheł!czy są jakieś preparaty dla takiego maleństwa bo widzę jaki on biedny....
w pewnym sensie ATA ma święta racje. To cena gra role, dostępność, mniejsza toksyczność u niemowlaków zwierzęcych.
zależy od preparatu ale zachowawcze 48 godzin nigdy nie zaszkodzi.
-
Cześć!
W naszym sklepie w ostatnim czasie pojawiły się nowości. Wśród nich również nowe obroże przeciw pchłom i kleszczom - FRANCODEX Obroża dla kotów powyżej 2 kg odstraszająca insekty - 4 miesiące ochrony - 43 cm Od razu nasi klienci je pokochali! Są niesamowicie skuteczne, a przy tym bezpieczne.
Koniecznie wypróbuj
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-pol-27963-FRANCODEX-Obroza-dla-kotow-powyzej-2-kg-odstraszajaca-insekty-4-miesiace-ochrony-43-cm.html
-
- Informacje
-