Coś na suchą skórę.
Moja Daisy bardzo sie drapie, przyczynę znalazłam niedawno- zbyt częste kąpanie= łuszczenie skóry= łupież Dlatego sunia sie drapie, bo diety, inny materiał obroży itp. nie pomagało. Co może natłuścić tą skórę? W zoologu stacjonarnym znalazłam spray, dobrej firmy, nawet bardzo, nie pamietam jakiej ale 85 zł kosztował a ja tyle wydac nie moge
jest kilka rodzajów łupieżu i trzeba dobrać odpowiedni kosmetyk w zalezności od rodzaju łupeżu.
-
Nie wiem ile Twoja sunia ma miesiecy ale jako moja Tosia była mlodziutka i miała łupież to nasz wet poradził użycie nizoralu bez żadnych dodatków w stylu odżywki .
Zrobilismy tak , trzy razy kapałam Tośkę nizoralem , jednak miala długi włos i kapiele musiały być co trzy dni , bo inaczej nie moglam jej uczesać .
Oczywiście zmieniłyśmy szampon i odżywkę na dobrą firmę KW albo BIO GROOM .
Odżywki stosujemy tylko w kremie bo są bardziej wydajne i lepiej działają .
Z czystym sercem polecam bo jest rewelacyjna taką o odżywke specjalną
Kw - Coat Cure własnie na suchą skore dla wrażliwych pieskow
albo taką
BIO GROOM SUPER CREAM
Z obu jestem bardzo zadowolona , choć ta z bio groom jest tańsza to obie są bardzo wydajne .
Basia
Zrobilismy tak , trzy razy kapałam Tośkę nizoralem , jednak miala długi włos i kapiele musiały być co trzy dni , bo inaczej nie moglam jej uczesać .
Oczywiście zmieniłyśmy szampon i odżywkę na dobrą firmę KW albo BIO GROOM .
Odżywki stosujemy tylko w kremie bo są bardziej wydajne i lepiej działają .
Z czystym sercem polecam bo jest rewelacyjna taką o odżywke specjalną
Kw - Coat Cure własnie na suchą skore dla wrażliwych pieskow
albo taką
BIO GROOM SUPER CREAM
Z obu jestem bardzo zadowolona , choć ta z bio groom jest tańsza to obie są bardzo wydajne .
Basia
U nas weterynarz przy takim drapaniu się wysunął przypuszczenie że może to być reakcja alergiczna i zalecił wykluczenie z diety zbóż. To był świetny krok - pies już się nie drapie Podajemy mu też Bosch Olej z Łososia i zarówno skóra, jak i sierść uległy znakomitej poprawie!
-
- Informacje
-