jak czesto mozna trymowac goldena ?
Jak czesto mozna trymowac Goldena dodam ze sypie sie z niego w ogromnych ilosciach przez te upaly
Najlepiej czesać. Można szczotką a ja wolę grzebieniem z obrotowymi zębami (Trixie - jest w każdym sklepie zoo...) w każdym razie takim żeby dochodził do podszerstka. Kilka minut dziennie po spacerze. Wtedy sierść jest ładna, bez kołtunów i równocześnie w czasie czesania można sprawdzić czy nasz piesek nie przynosi do domu nowego towarzystwa w postaci kleszczy albo pcheł. To w zupełności wystarcza żeby prawie nie gubił sierści.
Goldeny podcina się, czy też podtrymowuje rzadko. Przed wystawą albo jak mu się coś przyklei do sierści. Mój uwielbia broić pod iglakami i często się usmarowuje żywicą. Na razie udało się bez nożyczek.
Goldeny podcina się, czy też podtrymowuje rzadko. Przed wystawą albo jak mu się coś przyklei do sierści. Mój uwielbia broić pod iglakami i często się usmarowuje żywicą. Na razie udało się bez nożyczek.
-
- Informacje
-