Klapnięte uszy
zastosować metody korygowania ułożenia chrząstki małżowiny usznej poprzez odpowiednie podklejania i masaże . Zgłoś się do lekarza na pewno powie co robić.
Mam ten sam problem
mojemu yorkowi też nie stoją uszka tzn jedno tak w miarę się trzyma,a drugie łamie w połowie. Próbowałam już plastrów,ale nie wiem czy nie pomogło ,bo akurat wymieniał zęby. Choć powiem,że od czasu kiedy go przywiozłam zrobił postęp. Ma teraz 6 miesięcy,kupiłam go jak miał 3 miesiące. Czy to nie za późno,? mam czekac aż uszka mu staną? Plaster wystarczy przykleić na koniuszku? czy trzeba całe uszko zwinąć i dopiero?bo słyszałam o różnych metodach. Od wczoraj masuję mu uszka..

nie każdemu psu staną uszy. Najlepiej pokazać go lekarzowi , który oceni czy ruszć te uszy.

popieram dipsadipsa pisze:A co za różnica czy stoją czy nie? Jeśli nie wystawiacie yorków to chyba nie ma sensu męczyć zwierzaczka podklejaniem uszu itp....
Mój ma 2 miesiące na razie mu nie stoją , Jeśli tak pozostanie to trudno...I tak jest najpiękniejszy

Klapnięte ucho może mieć kilka powodów:
złe osadzenie (za nisko)
uszy za ciężkie
problem z pochodzeniem (jeżeli pies jest bez metryki to wręcz jest to pierwszy powód)
zła gospodarka witaminowo mineralna i słaba tkanka chrzęstna lub chrzęstna i kostna
złe osadzenie (za nisko)
uszy za ciężkie
problem z pochodzeniem (jeżeli pies jest bez metryki to wręcz jest to pierwszy powód)
zła gospodarka witaminowo mineralna i słaba tkanka chrzęstna lub chrzęstna i kostna
-
- Informacje
-