kleszcze-srodki zwalczajace
raczej nie producenci zakładają, że do 4 dni zwierzeta nie będą kąpane.
Dzień dobry, mój pies również waży 40kg i , po konsultacjach w gronie trzech weterynarzy, zalecono mi podawanie mu dawki powyżej 40kg. Mieszkam w mocno "owadowej" okolicy i do tego pies spędza sporo czasu w lesie. Stosuję tabletkę (a raczej "pasztecik", bo taką ma formę :) Bravecto i przez cały sezon pies miał tylko raz kleszcza, który zgodnie z tym jak tabletka ma działać, od razu obumarł. W porównaniu z wcześniej stosowanymi obrożami tabletka wypada znacznie lepiej.
Obroże, spray'e, tabletki i zakraplacze - wszystko w granicach rozsądku, aby nie zaszkodzić zwierzakowi, po każdej wycieczce po lesie czy parku powinna kończyć się dokładnym sprawdzeniem skóry psiaka. Takie insekty potrafią schować się w mało widocznym miejscu.
-
Mój pies waży ponad30kg i krople się u niego nie sprawdzały. Mam spokój z kleszczami odkąd założyłam mu obrożę Foresto - polecam.
-
A u nas tylko i wyłącznie Foresto. Na kroplach przynosił do domu czasem nawet 15 kleszczy (tak, tak 15) - mieszkamy koło lasu. Odkąd jest obroża, to raz na czas przyplącze się może jeden i tyle. Jestem bardzo zadowolona. I nie ma zapachu.
Witam,
Mam pytanie do Pana Jarka, czy tabletki Bravecto można łączyć z obrożą Kiltix lub z kroplami Advantix?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Mam pytanie do Pana Jarka, czy tabletki Bravecto można łączyć z obrożą Kiltix lub z kroplami Advantix?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
nie ryzykowałbym tego
złapać w pęsete i kręcić w jednym kierunku
-
- Informacje
-