Ludzka odżywka?

Dyskusje o pielęgnacji psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

12 marca 2006, 20:06

Czy jeżeli zabraknie w domu odżywki dla psa a trzeba go natychmiast wykąpać to czy można po kąpaniu w psim szamponie użyć ludzkiej odżywki? Znajoma używa kąpie psa w szamponie Iv San Bernard a potem nakłada na 15 min. taką odżywkę: Psiaki mają naprawdę wspaniały błyszczący włos... Sama byłam zdziwiona gdy się dowiedziałam, że ona używa ludzkiej odżywki. Czy taka pielęgnacja na dłuższą metę może zaszkodzić psom?
Pastylka
Kontakt:

12 marca 2006, 23:02

Raczej nie polecam pies ma inne ph skory niz czlowiek.
Gość

13 marca 2006, 09:00

Też tak mi się zawsze wydawało. Ale psy tej osoby mają tak wspaniałą sierść po tej odżywce jakiej podobno nie miały po innej psiej... Efekt jest naprawdę piorunujący i się zastanawiam czy nie spróbować chociaż tak od czasu do czasu przed wystawą...
mm/gosc

01 listopada 2006, 16:32

a ja polecam ale tylko najwyzszej jakosci i tylko te,ktorych nie trzeba splukiwac. Musi byc wyraznie napisane na ulotce "po nalozeniu nie splukiwac". Po umyciu i wytarciu psa,nalozyc rozprowadzona na dloniach odzywke na siersc psa, wmasowujac ja we wlos,nie w skore. Ja u mojego bolonczyka :?: stosowalam odzywke "Wella Vivality Sofort-kur na zniszczone wlosy"Efekt byl rewelacyjny.Oczywiscie nigdy nie uzywalam suszarki :lol:
Gość

01 listopada 2006, 19:32

W awaryjnych sytuacjach, kiedy nie można obyc się bez odżywki(np. psy długowłose) można użyć niewielkiej ilości kosmetyku dla ludzi, ale nie można jej stosować stale. Nie każdy pies tak samo zareaguje na niewłaściwy kosmetyk, dlatego używanie preparatów niezeznaczonych dla psów zawsze jest ryzykowne.
ODPOWIEDZ
  • Informacje