Pchły
-
Witam! Panie Doktorze w temacie o żywieniu pisałam o 4-tygodniowym szczeniaczku. Mam już tego maluszka. I mam tez wielki problem! On ma mnóstwo pcheł! Jak mu pomóc? Jaki środek zastosować u takiego maleństwa, żeby mu nie zaszkodzić????? Proszę mi podpowiedzieć, mam preparat w sprayu ale nie wiem czy moge go zastosowac u takiego maleństwa.... Pozdrawiam serdecznie i czekam niecierpliwie na radę.
jest masa preparatów : frontline, advantix, duovin, fiprex. Frontline jest przeznaczony dla szceniąt już 2-4 dni od porodu.
-
Dzięki za odpowiedź! Panie Doktorze teraz pytanie może dla niektórych banalne, ale ja nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii (moje psy nigdy nie miały pcheł) czy drobniutkie, czarne grudki trzymające się sierści to jaj pcheł, czy ich odchody i czy należy zastosować ponownie preparat????????
są to ich odchody po kilku dniach od założenia preparatu wykąpać psa, woda je rozpuszcza
Witam, od pewnego czasu używam obroży owadobójczej KILTIX firmy BAYER, niestety w tej chwili zniknęła ona z oferty tego sklepu jak i innych sklepów, czy wstrzymano jej produkcję? Jaką inną obrożą mogłabym ją zastąpić (z tej byłam bardzo zadowolona)? Przede wszystkim chodzi mi o ochronę psa długowłosego (Lhasa Apso) przed pchłami.
jest to środek recepturowy więc do nabycia TYLKO w lecznicach. Nie wolno sprzedawać go z wolnej ręki czyli także w sklepach internetowych ( w świetle prawa jest to karalne).
Rzeczywiście, pierwszą obrożę kupowałam u weterynarza po konsultacji z nim. Firam Bayer produkuje też obroże BOLFO, czy według Pana Doktora są one tak samo skuteczne jak Kiltix a może te firmy Beaphar? Wiem,że to banalne pytanie, ale nigdzie nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi...
żadna z wymienionych nie dorównuje kiltixowi
-
- Informacje
-