Witam,
Mam pytanie w sprawie obcinania pazurków u 3 tygodniowych szczeniaczków . Czytałam ,że taki zabieg powinno się wykonywać regularnie ,ale nie znalazłam informacji jak to trzeba zrobić . I tu moje pytanie .. Czym i w jaki sposób te pazurki podcinać ? Muszę użyć do tego specjalnych nożyczek ?
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź .
Podcinanie pazurków u małych szczeniaczków
Ja mam szczeniaka 8 tygodniowego i bardzo szybko mu rosną pazurki. Ja obcinam wtedy jak czuje, że drapie . Czyli tak średnio co 2 tygodnie.
Tak się złozyło, że mam również świnki morskie i im też trzeba obcinać pazurki. Kupiłem takie obcążki (nożyczki) do gryzoni, świetnie również sie nadają do malego szczenaka.
Pozdrawiam,
Daniel
Tak się złozyło, że mam również świnki morskie i im też trzeba obcinać pazurki. Kupiłem takie obcążki (nożyczki) do gryzoni, świetnie również sie nadają do malego szczenaka.
Pozdrawiam,
Daniel
-
Daniel....przed chwilą twój szczeniak miał niespełna 7 tyg....teraz ma 8....no i obcinasz mu pazury co 2 tygodnie....ręce mi opadają. Rozumiem że masz go od urodzenia? (ale wtedy wiedziałbyś w jakim jest wieku i nie pisałbyś że go kupiłeś) Czy majaczysz?
-
ja też mam malego szczeniaka i szybko mu pazurki rosną.
-
a do tego kilkunastu lat praktyki pod okiem specjalisty...
-
A nie lepiej poprosić aby ktoś bardziej doświadczony nas po prostu nauczył zamiast robić to za nas?
-
no raczej:) nam podcinał znajomy weterynarz - sami woleliśmy nie ryzykować
-
Witaj!
Warto zadbać o to, aby wygląd psa zawsze był nienaganny i był on dobrze zaopiekowany. Jeśli chcesz wiedzie, co powinno znaleźć się w wyprawce dla psa koniecznie zajrzy na naszego bloga. https://www.krakvet.pl/artykuly/wyprawk ... -zawierac/
Dowiesz się samych potrzebnych informacji, dzięki którym będziesz mógł lepiej zaopiekować się swoim nowym przyjacielem.
KrakVet.pl
Warto zadbać o to, aby wygląd psa zawsze był nienaganny i był on dobrze zaopiekowany. Jeśli chcesz wiedzie, co powinno znaleźć się w wyprawce dla psa koniecznie zajrzy na naszego bloga. https://www.krakvet.pl/artykuly/wyprawk ... -zawierac/
Dowiesz się samych potrzebnych informacji, dzięki którym będziesz mógł lepiej zaopiekować się swoim nowym przyjacielem.
KrakVet.pl
-
- Informacje
-