preparat na linienie
witam, moj owczarek niemiecki koszmarnie linieje od przeszło m-ca, Podaję mu kerabol, który zakupiłam w Waszym sklepie, kończymy pierwsze opakowanie czyli stosujemy go od 3 tygodni, sierść ta co pozostała ładnie sie błyszczy ale dalej wychodzi garściami, nie wiem czy zamówić dalej kearbol czy może inny lepszy preparat.
możesz dalej stosować kerabol i możesz go uzupełnić o jaki preparat zawierający NKT sa to np: http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=407
A może ktoś wie coś o preparacie Gammolen?? Mój ON też strasznie linieje, zaczął mieć matową sierść i zniszczony włos. Zastanawiam się nad tymi witaminami, prosze o radę
z tym linieniem to widzę jakaś epidemia czy cóś? Ja się boję, że moja Azunia niedługo będzie całkiem łysa. Wystarczy ja przejechać po grzbiecie i wypada mnóstwo włosia. Nie mówiąc już o tym, jak się trzepie. Czy to normalne? Podobno upały mają na to wpływ?
Wszyscy moi znjomi psiarze i kociarze mają ten sam problem. Wszędzie całe mnóstwo sierści! Myślę, że podawanie Gammolenu powinno pomóc - to kapsułki m.in. z kwasami linolowym (omega-6) i alfa-linolenowym (omega-3) z różnych roślinnych źródeł. Z tego co czytam w innych postach daje naprawdę dobre efekty. A jak nie to nie zaszkodzi trochę oleju słonecznikowego z lnianym (odmiany bogatej w kwas alfa-linolenowy), jako dodatek do karmy.
A ja mam taki problem. Podawałam przez 2 miesiące Cirrus Pro (składowo to prawie to samo co Kerabol - czyli Biotyna+Cynk + Metionina i Kwas Pantotenowy) - tyle w ulotkach obu preparatów piszą, że ma trwać kuracja.
Moja suka wyliniała i zaczęła powoli porastać (Cirrus na nią ładnie podziałał) jednak jeszcze jej daleko do pełnej włosowej "formy" - być może za wcześnie się wzięłam za podawanie spedyfików na sierść.
Niektórzy doradzają mi nadal podawanie Cirrusa, lub Kerabolu - tyle, że w mniejszej dawce niż zalecana. Czy można podawać te preparaty profilaktycznie, w jakiejś sporo mniejszej niż lecznicza dawce, dopóki pies całkiem nie porośnie?
Wiem, że cynk (zawarty także w Kerabolu) można przedawkować, zwłaszcza, jeśli pies je dobrą karmę - stąd moje obawy.
Odkąd skoczył się Cirrus, zaczęłam podawać Gammolen, jednak nie jestem pewna, czy sam ten preparat wystarczy...
Moja suka wyliniała i zaczęła powoli porastać (Cirrus na nią ładnie podziałał) jednak jeszcze jej daleko do pełnej włosowej "formy" - być może za wcześnie się wzięłam za podawanie spedyfików na sierść.
Niektórzy doradzają mi nadal podawanie Cirrusa, lub Kerabolu - tyle, że w mniejszej dawce niż zalecana. Czy można podawać te preparaty profilaktycznie, w jakiejś sporo mniejszej niż lecznicza dawce, dopóki pies całkiem nie porośnie?
Wiem, że cynk (zawarty także w Kerabolu) można przedawkować, zwłaszcza, jeśli pies je dobrą karmę - stąd moje obawy.
Odkąd skoczył się Cirrus, zaczęłam podawać Gammolen, jednak nie jestem pewna, czy sam ten preparat wystarczy...
powyżej padły odpowiedzi a zalezy to od wielu rzeczy jak żywienie i witaminy także zadane pytanie przez Ciebie jest bardzo lakoniczne i ogólnikowe.
Dzień dobry
Jesli chodzi o preparata gammolen ogólnie ma bardzo dobre opinie i jest tez dobrze przysfajany przez zwierzetya lecz ze wzgledu ze preparat zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe przy bardzo silnym linieniu podawałabym jeszcze dodatkowo zestaw witamin na skóre :aminobiotin lub flawitol te sama stosowałam własnie w połączeniu z gammolenem .Terapie taka nalezy stosowac przez ok. 6 tygodni bądz dłuzej jesli sytuacja tego wymaga ,ale po 3-4 tygodniach efekty powinny byc juz widoczne.
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Jesli chodzi o preparata gammolen ogólnie ma bardzo dobre opinie i jest tez dobrze przysfajany przez zwierzetya lecz ze wzgledu ze preparat zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe przy bardzo silnym linieniu podawałabym jeszcze dodatkowo zestaw witamin na skóre :aminobiotin lub flawitol te sama stosowałam własnie w połączeniu z gammolenem .Terapie taka nalezy stosowac przez ok. 6 tygodni bądz dłuzej jesli sytuacja tego wymaga ,ale po 3-4 tygodniach efekty powinny byc juz widoczne.
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
A ja mam takie pytanie...Moja suka nareszcie zaczęła porastać po linieniu (do 0 mi wyliniała a to collie...)
Od dwóch jakiś kilku miesięcy je Hill's Lamb & Rice - i tu mam pytanie, bo zastanawiam się czy jest sens w takim przypadku podawać jej jeszcze jakieś "wspomagacze na porost włosa"? Kiedyś dostawała Gammolen, próbowałam też z Cirrusem Pro (to podobnie jak kiedyś Kerabol stosowałam w zmniejszonej dawce w najgorętszym sezonie wystawowym) - tyle że suka jadła wtedy Eukanubę i włos nie wyglądał tak dobrze jak teraz na Hill'sie.
Czy wobec tego skoro je karmę z najwyższej półki to nie muszę już wspomagać porastania? (niedługo zaczynamy sezon wystawowy i zastanawiam się czy znowu nie dawać paru kropli Kerabolu...)
Poproszę o radę, bo nie chcę przeginać - "co za dużo to nie zdrowo" jeśli faktycznie "za dużo"
Od dwóch jakiś kilku miesięcy je Hill's Lamb & Rice - i tu mam pytanie, bo zastanawiam się czy jest sens w takim przypadku podawać jej jeszcze jakieś "wspomagacze na porost włosa"? Kiedyś dostawała Gammolen, próbowałam też z Cirrusem Pro (to podobnie jak kiedyś Kerabol stosowałam w zmniejszonej dawce w najgorętszym sezonie wystawowym) - tyle że suka jadła wtedy Eukanubę i włos nie wyglądał tak dobrze jak teraz na Hill'sie.
Czy wobec tego skoro je karmę z najwyższej półki to nie muszę już wspomagać porastania? (niedługo zaczynamy sezon wystawowy i zastanawiam się czy znowu nie dawać paru kropli Kerabolu...)
Poproszę o radę, bo nie chcę przeginać - "co za dużo to nie zdrowo" jeśli faktycznie "za dużo"
oczywiście, że możesz wspogać.
Dawka Kerabolu to kropla/kg - moja suka waży niecałe 18 kg, ja jednak podaję zmniejszoną dawkę - 5-góra 9 kropli.
Domyślam się, że pełna dawka w przypadku, kiedy pies je dobrą karmę nie jest potrzebna. Dobrze myślę?
dobrze myślisz.
-
- Informacje
-