Nie wiem z kąd wiesz jak się nazywam ale masz rację mam na imię Monika. Kolerzanka jeśli to Cię interesuje nazywa się Karolina... Sunie są w podobnym wieku bo ja pierwsza kupiłam swoją suczkę a potem jej zdechła dalmatynka i kupili jej rodzice jamnika... U hovawartów w umaszczeniu blond często zdarzają się niedobarwione nosy a jej jamnik ma nos o wiele ciemniejszy niż moja sunia... Bo jamnik ma już prawie czarny a mojej suczce nie chce ściemnieć ale myślę, że u hovawarta to nie będzie problem bo wiele takich widuję.
Może teraz Ty się przedstawisz i powiesz chodziasz jak masz na imię?
Przyciemniacz do nosa
Acha i jeżeli chodzi o jamnika mojej kolerzanki to jest to suczka nazywa się Jokasta. Nie wiem z kąd zabrałeś zdjęcie tego jamnika i czy jest on Twój ale porównując go do suni mojej kolerzanki to jej suczka jest dużo ciemniejsza. Ma na ciemno rudym tle dużo czarnego nalotu i ma dużo więcej włosa od jamniczka, którego zamieściłeś. Kolerzanka dopiero się zastanawia czy wystawiać swoją suczkę a nie ma w domu internetu więc prosiła mnie abym się gdzieś doradziła w sprawie tego noska ale już jej ściemniał... Suczka ma teraz ok. 6 miesięcy i kolerzanka zastanawia się czy nie wystawić jej na wystawie w Opolu.
Ten jamnik nie jest mój tylko Twój.
Wiem gdzie mieszkasz i wiem jak wygląda Twoja suczka, to wszystko.
Wiem gdzie mieszkasz i wiem jak wygląda Twoja suczka, to wszystko.
Nie zamilkłam tylko nie mamy o trzym tutaj gadać. Ja wiem swoje a Ty upierasz się przy swoim.
Jak chcesz coś jeszcze wyjaśnić to napisz mi na @ wtedy będę mogła Ci wysłać zdjęcie MOJEJ suni.
Jak chcesz coś jeszcze wyjaśnić to napisz mi na @ wtedy będę mogła Ci wysłać zdjęcie MOJEJ suni.
Bo niestety nie potrafię zdjęć na forum wklejać. A mam zdjęcia mojej suczki jak również zdjęcia jamniczki moje kolerzanki z tym, że zdjęcia jamniczki mam w kompie tylko takie na, których mała ma dopiero coś ok. 2 msc.
Tutaj znajdziesz takie preparaty w Polsce (dość kosztowne) ZAKAZ REKLAMY patrz pod preparatami do kamuflażu.
Niestety AST mające nosy wątrobiane są bardzo nieporządane i nie przciemnisz do czarnego żadnym preparatem.(wątpię żeby suka z takim pigmentem miała jakieś tytuły) Poza tym nie widziałam aż takiego przebarwienia psiego nosa o jakim piszesz - raz - że jest wątrobiany, a raz że czarny po bokach?? Algi pomagaja na brak pigmentacji to fakt!
A dlaczego tak mówisz? Sunia, której zdjęcie wkleiłeś dostała dzisiaj na międzynarodowej wystawie Zw. Mł., NJWR i III miejsce na BOG Junior...Anonymous pisze:Szczerze..... daruj całkiem sobie wystawy.
A tak apropo ściągnij to zdjęcie bo nie masz do niego praw autorskich i to zwykła kradzież...
LUDZIE KOCHANI w tym terminie jak zima i wczesna wiosna psom ma prawo odbarwiac sie nos - jest to zupelnie normalny objaw braku pewnych mikroelementow w organizmie -nie bijcie piany o zaniechaniu wystaw tylko podajcie agi morskie i czesc to nie jest zadna wada -hodowca !!!
moj spanielek ma nosek jasniejszy a mial sliczny czarny wegielek
co mam zrobic? czy te algi naprawd pomoga?
od jakies 1,5 roku trzyma sie ten olorek jasny a piesio bedzie mial w tym roku 5 lat i przedtem mial czarny nochal...
poradzcie co jest nie tak....
co mam zrobic? czy te algi naprawd pomoga?
od jakies 1,5 roku trzyma sie ten olorek jasny a piesio bedzie mial w tym roku 5 lat i przedtem mial czarny nochal...
poradzcie co jest nie tak....
panie Jarku prosze o wypowiedz
slyszalam ze wybarwienie noska to norma na zime, ale niedawno rozmawialam z "dobrym" hodowca spanielkow i powiedzial ze to nie jest nic normalnego tylko brak czegos...
wiec jak to jest? i co moglabym zrobic aby moj złotas mial znowu czarny nosek...?
slyszalam ze wybarwienie noska to norma na zime, ale niedawno rozmawialam z "dobrym" hodowca spanielkow i powiedzial ze to nie jest nic normalnego tylko brak czegos...
wiec jak to jest? i co moglabym zrobic aby moj złotas mial znowu czarny nosek...?
-
a czemu aż tak Ci zależy na czarnym nochalu? znam wiele psów które mają zimowe nosy i pomimo iż jako szczeniury nos był węgielkiem to zaróżowił się i tak już pozostało - wyglądają z tym całkiem normalnie, niektórzy barwią nosy ale tylko na czas wystawy - są do tego specjalne pasty - preparaty, ale to zabieg jednorazowy, algi na wiele też tu nie pomogą, taki jego urok, mojego suczydła też
po pierwsze dlatego że osoba która mi poradziła że to nie jest okej ma wielka wiedze na temat spanieli i ufam jej, wiec chcialabym wiedziec czemu tak sie stalo... czego mu brak, pozatym strasznie mi sie podobal z wegielkiem, a teraz ma kawe z mlekiem a nawet bardziej bardziej mleko z odrobina kawa
slyszalam ze byl psiak wystawowy ktoremu robili mase badan aby zrozumiec co sie stalo z noskiem i brak mu bylo czegos w organizmie, kiedy braki uzupelniono nosek znow byl czarny... niestety nie posiadam wiedzy co to bylo...
mysle ze rzeczywiscie to nie jest "normalne"
dlatego moze ktos mial ten problem, go rozwiazal... i pomoze
slyszalam ze byl psiak wystawowy ktoremu robili mase badan aby zrozumiec co sie stalo z noskiem i brak mu bylo czegos w organizmie, kiedy braki uzupelniono nosek znow byl czarny... niestety nie posiadam wiedzy co to bylo...
mysle ze rzeczywiscie to nie jest "normalne"
dlatego moze ktos mial ten problem, go rozwiazal... i pomoze
-
Nie wiem jak to jest ze spanielami, ale u labów i goldenów to normalne, a najfajniejsze jest to , że kolor zmienia się w zależności od pory roku, związane jest to z ilością dostarczanego słoneczka
-
- Informacje
-