Przyciemniacz do nosa

Dyskusje o pielęgnacji psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

NIKA

14 stycznia 2006, 16:20

Nie wiem z kąd wiesz jak się nazywam ale masz rację mam na imię Monika. Kolerzanka jeśli to Cię interesuje nazywa się Karolina... Sunie są w podobnym wieku bo ja pierwsza kupiłam swoją suczkę a potem jej zdechła dalmatynka i kupili jej rodzice jamnika... U hovawartów w umaszczeniu blond często zdarzają się niedobarwione nosy a jej jamnik ma nos o wiele ciemniejszy niż moja sunia... Bo jamnik ma już prawie czarny a mojej suczce nie chce ściemnieć ale myślę, że u hovawarta to nie będzie problem bo wiele takich widuję.
Może teraz Ty się przedstawisz i powiesz chodziasz jak masz na imię?
NIKA

14 stycznia 2006, 19:25

Acha i jeżeli chodzi o jamnika mojej kolerzanki to jest to suczka nazywa się Jokasta. Nie wiem z kąd zabrałeś zdjęcie tego jamnika i czy jest on Twój ale porównując go do suni mojej kolerzanki to jej suczka jest dużo ciemniejsza. Ma na ciemno rudym tle dużo czarnego nalotu i ma dużo więcej włosa od jamniczka, którego zamieściłeś. Kolerzanka dopiero się zastanawia czy wystawiać swoją suczkę a nie ma w domu internetu więc prosiła mnie abym się gdzieś doradziła w sprawie tego noska ale już jej ściemniał... Suczka ma teraz ok. 6 miesięcy i kolerzanka zastanawia się czy nie wystawić jej na wystawie w Opolu.
Gość

16 stycznia 2006, 17:48

Ten jamnik nie jest mój tylko Twój.

Wiem gdzie mieszkasz i wiem jak wygląda Twoja suczka, to wszystko.
Gość

24 stycznia 2006, 11:27

Coś Monika zamilkła ;)
NIKA

25 stycznia 2006, 14:50

Nie zamilkłam tylko nie mamy o trzym tutaj gadać. Ja wiem swoje a Ty upierasz się przy swoim.
Jak chcesz coś jeszcze wyjaśnić to napisz mi na @ wtedy będę mogła Ci wysłać zdjęcie MOJEJ suni.
NIKA

26 stycznia 2006, 20:23

Bo niestety nie potrafię zdjęć na forum wklejać. A mam zdjęcia mojej suczki jak również zdjęcia jamniczki moje kolerzanki z tym, że zdjęcia jamniczki mam w kompie tylko takie na, których mała ma dopiero coś ok. 2 msc.
Gość

02 lutego 2006, 14:19

Tutaj znajdziesz takie preparaty w Polsce (dość kosztowne) ZAKAZ REKLAMY patrz pod preparatami do kamuflażu.
Awatar użytkownika
patrilla

05 lutego 2006, 21:07

Niestety AST mające nosy wątrobiane są bardzo nieporządane i nie przciemnisz do czarnego żadnym preparatem.(wątpię żeby suka z takim pigmentem miała jakieś tytuły) Poza tym nie widziałam aż takiego przebarwienia psiego nosa o jakim piszesz - raz - że jest wątrobiany, a raz że czarny po bokach?? Algi pomagaja na brak pigmentacji to fakt!
Gość

25 marca 2006, 21:16

Anonymous pisze:Szczerze..... daruj całkiem sobie wystawy.
A dlaczego tak mówisz? Sunia, której zdjęcie wkleiłeś dostała dzisiaj na międzynarodowej wystawie Zw. Mł., NJWR i III miejsce na BOG Junior...
A tak apropo ściągnij to zdjęcie bo nie masz do niego praw autorskich i to zwykła kradzież...
Gość

28 marca 2007, 15:51

LUDZIE KOCHANI w tym terminie jak zima i wczesna wiosna psom ma prawo odbarwiac sie nos - jest to zupelnie normalny objaw braku pewnych mikroelementow w organizmie -nie bijcie piany o zaniechaniu wystaw tylko podajcie agi morskie i czesc to nie jest zadna wada -hodowca !!!
2spanielki

04 maja 2010, 21:33

moj spanielek ma nosek jasniejszy a mial sliczny czarny wegielek :(
co mam zrobic? czy te algi naprawd pomoga?
od jakies 1,5 roku trzyma sie ten olorek jasny a piesio bedzie mial w tym roku 5 lat i przedtem mial czarny nochal...
poradzcie co jest nie tak....
2spanielki

04 maja 2010, 21:40

panie Jarku prosze o wypowiedz
slyszalam ze wybarwienie noska to norma na zime, ale niedawno rozmawialam z "dobrym" hodowca spanielkow i powiedzial ze to nie jest nic normalnego tylko brak czegos...
wiec jak to jest? i co moglabym zrobic aby moj złotas mial znowu czarny nosek...?
Edyta Duszenko

05 maja 2010, 08:44

a czemu aż tak Ci zależy na czarnym nochalu? znam wiele psów które mają zimowe nosy i pomimo iż jako szczeniury nos był węgielkiem to zaróżowił się i tak już pozostało - wyglądają z tym całkiem normalnie, niektórzy barwią nosy ale tylko na czas wystawy - są do tego specjalne pasty - preparaty, ale to zabieg jednorazowy, algi na wiele też tu nie pomogą, taki jego urok, mojego suczydła też :lol:
2spanielki

06 maja 2010, 07:53

po pierwsze dlatego że osoba która mi poradziła że to nie jest okej ma wielka wiedze na temat spanieli i ufam jej, wiec chcialabym wiedziec czemu tak sie stalo... czego mu brak, pozatym strasznie mi sie podobal z wegielkiem, a teraz ma kawe z mlekiem a nawet bardziej bardziej mleko z odrobina kawa :lol:
slyszalam ze byl psiak wystawowy ktoremu robili mase badan aby zrozumiec co sie stalo z noskiem i brak mu bylo czegos w organizmie, kiedy braki uzupelniono nosek znow byl czarny... niestety nie posiadam wiedzy co to bylo...
mysle ze rzeczywiscie to nie jest "normalne"
dlatego moze ktos mial ten problem, go rozwiazal... i pomoze
Edyta Duszenko

06 maja 2010, 15:21

Nie wiem jak to jest ze spanielami, ale u labów i goldenów to normalne, a najfajniejsze jest to , że kolor zmienia się w zależności od pory roku, związane jest to z ilością dostarczanego słoneczka 8)
ODPOWIEDZ
  • Informacje