sierść przed wystawą

Dyskusje o pielęgnacji psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Lucy

10 lutego 2006, 09:52

Mam owczarka szeltie. Doradźcie, co zrobić, aby poprawić jego sierść przed wystawą. Dostaje suchą karmę Veterinary Royal Canin, żółtko i gamolen, ale jego sierść jest przyklapnięta. Jakich użyć kosmetyków przed samą wystawą, aby zaprezentował się jak najlepiej i aby trochę ją napuszyć, ale by nie zmienić jego sierści w dotyku. (Została oceniana jako sierśc w doskonałym gatunku)?
Marzena

10 lutego 2006, 13:03

Dzień dobry

Produkty ,które powinno się stosować dla pieska rasy shelite to:

http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... cts_id=654

http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... cts_id=916

niestety nie umiem powiedzieć czy pieski shelite kąpię się przed samą wystawąjak np samoyedy czy inaczej np jak owczarki niemieckie 2 tygodnie przed wystawą.Myślę ,że w tym wypadku należy zapytać hodowcy.

Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Pozdrawiam
Pastylka
Kontakt:

10 lutego 2006, 22:20

Moje psy maja krotka siersc i czasem smaruje ja oliwka wtedy ladnie sie blyszczy.
Gość

23 lutego 2006, 18:35

ale niestety szeltie powinny miec nie taką calkiem jedwabysta sierść i miękką toteż oliwka odpada, ale dzięki za sugestię.
Gość

22 marca 2006, 14:06

polecam odżywkę PEK San Bernarda - rozpuszczoną w wodzie spryskać sierść przed suszeniem - efekt gwarantowany (testowane na PONie :))
Gość

30 marca 2006, 15:03

ja właśnie zamówiłam PEKa bo słyszałam że skutkuje. po wystawie w nowym dworze mazowieckim mogę napisać jak się udało, no chyba, że też się tam Lucy wybierasz? poza tym wzięłam szampon iv san bernarda z algami morskimi.a kąpiel to chyba kilka dni przed. też nie jestem aż tak doswiadczona, ale wpadnij na little-star.strefa.pl i tam powinnaś znaleźć pomoc albo zapytać na formum/pielęgnacja i żywienie
ODPOWIEDZ
  • Informacje