szczotka dla setera.

Dyskusje o pielęgnacji psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gitta

11 stycznia 2007, 21:03

Dzień dobry,

chciałabym kupić szczotkę (a moze szczotki?) do pielęgnacji sierści u setera. Seterek na razie mały (6 miesięcy) i kudełków niewiele, ale rośnie szybko. Jaką wybrać? Tyle ich jest. Nie mam pojęcia. Czy któś mógłby mi coś bardzo konkretnie doradzić? W ostatnim Moim Psie przeczytałam, że szczotka pudlówka i rękawica gumowa. Ale jaka ta szczotka? Pozdrawiam forumowiczów. G
Fairah

16 stycznia 2007, 14:25

Ja proponowalabym jeszcze grzebien :) setery maja dluga siersc ktora ma tendencje do koltunienia sie najlepiej by grzebien byl metalowy gdyz wtedy wlosy psa sie nie elektryzuja jak dzieje sie to w przypadku plastikowego najlepiej by mial zeby roznej dlugosci np co drugi krotszy.( wtedy takze swietnie wyczesuje podszorstek) siersc psa mozna swietnie rozczesac i odrazu psiak wyglada lepiej. Jeszcze moge doradzic by zaopatrzyc sie w szczotke z naturalnego wlosia ( kiedys nawet uzywalo sie takich do czyszczenia badz polerowania butow :) ) po zakonczeniu rozczesywania najlepiej poczesac nia psa swietnie usuwa resztki martwego wlosia, masuje skore psa (czesto podrazniona czesaniem) i rowniez pobudza cebulki wlosowe :) dla pieska to czysta przyjemnosc. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje