Szczotka, rękawica gumowa czy jeszcze coś innego?

Dyskusje o pielęgnacji psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Agata&Kulka

13 lipca 2007, 12:13

Obrazek

To jest moja suczka - kundelka. Od dłuższego czasu zastanawiam się jakich powinnam używać przyrządów do jej sierści... Teraz jest to szczotka, dwa razy w tygodniu czeszę psinę z włosem, pod włos, z włosem. Mam jeszcze grzebień, który przydaje się do rozczesywania sierści za uszami, ale na inne partie ciała też go używam.

Małym problemem dla mnie jest to, że Kulka nie ma typowo przyległej, krótkiej sierści, ale nie jest to też długowłosy ani nawet półdługowłosy pies! Nie wiem, z którą rasą ją porównać.

Jak myślicie: warto kupować dla niej rękawicę gumową, a może lepiej szczotkę z włosia lub zgrzebło? Czekam na odpowiedzi!
anastazja55
Kontakt:

16 września 2007, 18:44

uwazam ze wystarczy ci to co masz,zgrzeblo nadaje sie dla psiakow z krotka ,gesta sierscia,tak samo rekawica.Moja sunia ma prawie taka sama siersc i uzywam szczotki,w okresie jak sie lini uzywam gestego grzebienia,mam rekawice krora nie zdaje egzaminu,bardziej nadaje sie dla kota pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje