Beaphar
Witam, dajecie swoim zwierzakom karmy beaphara?? w sklepie mi powiedziano, że aktualnie są to najlepsze karmy dla królika i chomik (takie zwierzaki akurat mam)... i czy w sklepie nie ma pokarmu ich dla chomika, czy ja go odnaleźć po prostu nie mogę??
- MaximusKennel
Beaphar robi pokarmy dla chomików - zarówno mieszanki Xtra Vital (z tego co pamiętam jest nawet oddzielnie dla syryjskich i dla chomików karłowatych)jak i kompletny granulat Care+.
Ciężko mi stwierdzić, czy jest to akurat "najlepszy" pokarm, czy nie. Ja generalnie nie lubię nazywać żadnej karmy "najlepszą". Osobiście bardzo sobie chwalę również pokarmy Versele Laga, zarówno mieszanki z serii Nature jak i granulaty Complete, chociaż ten ostatni w chomikowej wersji był (przynajmniej przez moje chomiki) średnio wyjadany.
Ciężko mi stwierdzić, czy jest to akurat "najlepszy" pokarm, czy nie. Ja generalnie nie lubię nazywać żadnej karmy "najlepszą". Osobiście bardzo sobie chwalę również pokarmy Versele Laga, zarówno mieszanki z serii Nature jak i granulaty Complete, chociaż ten ostatni w chomikowej wersji był (przynajmniej przez moje chomiki) średnio wyjadany.
Dobrze znana firma, sprawdzona, dużo witamin mają i dobrze się wchłaniają podobno, bo nie próbowałem;) cena ok, ekonomiczne opakowanie, same plusy!
Hmmm...najlepszy nie najlepszy, ważne że dobry i przeze mnie sprawdzony. Mam dwa króliki, daję im care+, w którym nie ma selekcji pokarmu, więc zjadają wszystko, nie za tłuste, co do ceny tez uważam że w porządku. Zależy jeszcze pewnie od sklepu gdzie się kupuje, a wiadomo w necie taniej, mimo przesyłki. Tylko trzeba pamiętać że dieta dla królika to też warzywa, sianko - bardzo ważne, zioła, suszone owoce.
-
- Informacje
-