chomik
tak zwłaszcza jeśli wychowują się od mała razem, ale instykt czasem może zwyciężyć
Ja mam 6 chomików, 4 koty i 2 psy. Wszystkie żyją w zgodzie, czasem nawet zdarza się że kot oberwie od chomika a pies od kota i tak dalej. Sprzeczki zaczynają się dopiero, kiedy pojawia się któryś z domowników i bierze np. chomiczka na ręce. W tedy pozostałe zwierzaki są zazdrosne i też by tak chciały Nawet do mojego doga niemieckiego nie dociera że jest jak dla mnie trochę za ciężki
Chomiczka mojej Siostry wymknęła się pewnego ranka ze swojego terrarium przez uchylone wieczko (zawieszona kolba z ziarnami nie pozwoliła mu się domknąć). Nie wiem, jak długo moja Kota za nią biegała, aż w końcu... upolowała ją uciekała przed nami trzymając "zdobycz" tak mocno, że nie mogłyśmy jej odebrać przerażonej chomiczki...
Traumatyczne przeżycie dla wszystkich uczestniczek: chomiczki, bo została upolowana, Koty, bo po raz pierwszy w życiu coś "upolowała", mnie, bo pierwsza to wszystko zobaczyłam, mojej Siostry, bo zerwałam ją z łóżka wpół do 7 rano...
No i teraz Akasha musi się obywać bez kolby, a Kota - patrzeć na Akashę przez szybkę...
Traumatyczne przeżycie dla wszystkich uczestniczek: chomiczki, bo została upolowana, Koty, bo po raz pierwszy w życiu coś "upolowała", mnie, bo pierwsza to wszystko zobaczyłam, mojej Siostry, bo zerwałam ją z łóżka wpół do 7 rano...
No i teraz Akasha musi się obywać bez kolby, a Kota - patrzeć na Akashę przez szybkę...
puki mój kot żył to bawił się cały dzień z psem a w nocy spał u... chomika w akwarium, kot w jednym narożniku a chomik w drugim co dziwne chomik strrrasznie gryzie a kota tolerował. a moja (św. pamięci) papużka falista lubiła wchodzić do szczurka, chomika i żółwia oraz do klatki z szynszylami. moje zwierzęta kochają zwierzęta i mają to po mnie.
-
- Informacje
-