Jakie zweierzątko dla dziecka?
Dziecko może uczestniczyć w obowiązkach nad zwierzakiem ale nie może ponosić za niego pełnej odpowiedzialności. Od tego są dorośli, by przekazać wszystko co się wie dziecku i nauczyć go odpowiedniej opieki.
Mój syn ma 5 lat, wychował się z psami. Psy są moje ale on również mi pomaga w obowiązkach. Nalewa im wody, daje jeść (zachowuje mój rytuał) czy "przepytuje" ich ze sztuczek a także się z nimi bawi.
Mój syn ma 5 lat, wychował się z psami. Psy są moje ale on również mi pomaga w obowiązkach. Nalewa im wody, daje jeść (zachowuje mój rytuał) czy "przepytuje" ich ze sztuczek a także się z nimi bawi.
Również uważam że w tym wieku najlepiej zwierzątko pluszowe Albo coś większego bo głaszcząc np. świnkę morską może jej zrobić krzywdę.
-
pluszowe jak najbardziejflowerus pisze:tak jak przedmówcy, zwierzątko pluszowe
-
zależy dla jakiego dziecka. Oczywiście pluszowy w momencie znudzenia można oddać w inne ręce ja polecałabym szynszyle ponieważ nie uczulają
-
hehehehhehewaloria pisze:Glonojada...
-
Niedźwiadek by się nie nadawał, bo za duży. Dla dziecka to pluszaka najlepiej, bo zwierz to wielka odpowiedzialność a nie zabawka.
-
Takie dziecko jest za małe na zwierzątko.
-
- Informacje
-